Красимир Балъков открива свое футболно училище

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 26/10/2017 11:45
 Красимир Балъков открива свое футболно училище

Футболно училище - Балъков.

 

Tака се нарича училището в региона на Ройтлинген (недалеч от Щутгарт), където легендата на българския национален отбор, Етър, Спортинг и Щутгарт Красимир Балъков и неговия екип ще обучават млади футболисти между 6- и 14-годишна възраст в тънкостите на най-популярната игра.

 

Амбициозният проект предвижда специална концепция за подготовка на таланти, като акцентите падат върху изграждането на професионални навици и възпитаване в ценностите на съвременното общество като: уважение, толерантност, отговорност, дисциплина.

 

Разбира се, ще се отдаде и дължимото на забавлението, което е задължително условие за успех при децата от тази възраст.

 

Екип от лицензирани треньори ще обучава бъдещите футболни звезди. Сред тях са специалисти със завиден стаж. Децата ще тренират при много добри условия в региона на Ройтлинген.

 

В екипа на Балъков влизат сина му Красимир Балъков, както и бившия шеф на направление ДЮШ към БФС Пламен Михов (на снимката долу).

 

 

Идеята за създаването на футболното училище на името на най-обичания от феновете на Щутгарт играч на "швабите" датира отдавна. Тя е обмисляна дълго време от Краси Балъков и е приета с ентусиазъм от негови колеги и приятели, които го подкрепят при реализирането й.

 

Трябва да се подчертае, че бившия плеймейкър и капитан на националния отбор от доста време работи по подобен проект и в България, но проблеми най-вече от бюрократично естество забавят реализирането на тази негова мечта.

 

 

В осъществяването на амбициозния проект партньор на "Футболно училище Балъков" е академията на Щутгарт.

 

Повече за проекта на Красимир Балъков, както и всичко, което се случва във „Футболно училище Балъков”, може да научите от официалния сайт на училището:


https://fussballschule-balakov.com/

 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»