Тъжната картина в юношеския футбол

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 27/10/2017 12:15
Тъжната картина в юношеския футбол

Футболисти удрят съдия, публика нахлува на терена, треньор налита на рефер, прекратен мач, скандали, псувни...

 

Не, това не е част от криминалната хроника, а акцент от новините в детско-юношеския футбол през изминалата седмица.

 

Към това като прибавим и грозните сцени, които се разиграха в Девня в началото на месеца, картината става още по-тъжна.

 

За съжаление вместо да пишем кой кого надиграл, кой как изиграл дадена ситуация, кое дете е направило впечатление с играта си, ние отново се занимаваме със скандали, съдии, комисии, наказания... Защото колкото и да не ни се иска, тези инциденти са факт и няма как да ги подминем.

 

Абсурдни са и поводите, поради които се случват. Разправиите, за които вече ви информирахме на мачовете Лъвчета - Н Спорт (набор 2008) и на Ботев 57 - Локомотив (София), юноши младша, започват заради отсъдени дузпи. Решенията на реферите предизвикват реакцията на треньора на Н Спорт, нахлуването на публика на Ботев 57 и агресията на играчите на същия отбор.

 

Дори да са сгрешили, макар че съдиите са убедени в своите решения, това не е начинът, по който трябва да се протестира. Едва ли има съдия, който на подобен мач да греши умишлено в полза на някои от двата отбора.

 

За пореден път във Viasport.bg ще апелираме за феърплей. Безброй пъти сме коментирали темата за поведението на играчи, родители, треньори...

 

За какво възпитание, обучение и развитие говорим, когато една отсъдена дузпа може да доведе до подобни последици.

 

И за финал. Крайно време е от Българския футболен съюз да отменят решението, с което забраняват на съдиите да говорят пред медиите. Няма нищо лошо в това, когато е налице спорна ситуация или инцидент съдиите да имат право да застанат с името си и да аргументират своето решение или да разкажат какво се е случило на конкретния мач.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»