Как деца на 7 години си подават топката 17 пъти без да сгрешат (ВИДЕО)

Футбол
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 27/10/2017 19:03
Как деца на 7 години си подават топката 17 пъти без да сгрешат (ВИДЕО)

Попаднахме на едно видео, в което деца, родени 2010 г., си подават топката 17 пъти (с по 1-2 докосвания) без да сбъркат и завършват атаката. Завършва я момиче.

 

Не вкарва гол, но важното е, че има завършек.

 

Свързахме се с треньора на отбора, който направи това. Той се казва Диян Петков, а тимът е старозагорският ДФК Шампион (набор 2010). Да не се бърка с варненския Шампиони.

 

Мачът, на който малчуганите на Петков правят постижението, е по футбол 5 и е игран по-рано този месец в Пловдив. Шампион излиза срещу местния Юнайтед. Знаем резултата, но той няма значение, още повече двубоят е приятелски, а децата са много малки.

 

Мехлем за душата е като гледа човек как малките старозагорци си подават топката. На фона на ставащото в смутните времена на българския футбол с тежкия констатации, че не се работи по школите и грозните сцени на мачове дори на най-малките.

 

Веднага уточняваме, че сме виждали подобни хубави изяви от децата на някои от големите и утвърдени софийски школи. Не са много хората обаче, които са чували за Шампион (Стара Загора).

 

 

Клубът съществува от няколко години, но едва от 2016 г. решава да има отбори, които да участват в турнири и първенства. В момента тренира два набора - 2010 и 2011.

 

На турнира “Децата - бъдещето на България” наскоро тимът стана втори, като победи Ботев (Пловдив), Берое, Дунав (Русе) и столичния Олимпия.

 

Не вpъщаме деца, като идеята е начинаещите да са в отделна гpупа и в момента, в който изpастнат, биват пpехвъpлени пpи напpедналите, обясни Диян Петков пред Viasport.bg. - Децата ни ходят също на боpба с цел да подобpят кооpдинацията си и на лека атлетика. Става въпрос за тези, които имат пpоблем с техниката на тичане, нещо което доста колеги отpичат.”

 

Шампион работи още от 2012 г. с детски градини в Ямбол, Стаpа Загоpа, София и Сливен, най-добро за момента е развитието в Града под липите.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»