България е световен шампион по футбол за ученици

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 07/11/2017 16:11
България е световен шампион по футбол за ученици

България има световен шампион по футбол, макар и за ученици през 2016 г. - това е тимът на ловешкото СУ "Св. Климент Охридски", а играчите (набор 1998-1999) бяха в школата на Литекс, когато играха в турнира.

 

Отборът зае второто място по време на шампионата във Франция (29 май - 6 юни) през миналата година, но дисциплинарната комисия на Международната федерация за учащи дисквалифицира Турция заради използване на нередовни състезатели. Не е ясно защо решението е взето чак сега - близо 18 месеца по-късно.

 

Така българският състав печели златните медали, следван от Франция и Хърватия.

 

Новината за Viasport.bg съобщи Юлия Боянова, председател на Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ). Тя обясни, че становището е получено днес. Боянова е информирала за постижението министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

 

Сребърният медал за №2 в света за ученици.

 

През миналата година отборът от Ловеч бе воден от треньорите Евгени Колев и Ивайло Станев и съставен от силно поколение футболисти от наборите 1998 и 1999. Те направиха фурор във Франция, а на финала загубиха от Турция с 0:4 (ВИЖ ТУК).

 

Тогава стана ясно, че турската селекция е с юноши на една от най-силните школи в южната ни съседка - Генчлербирлиги.


Сега момчетата от набор 1998 в българския тим вече са извън юношеския футбол, те, както и по-малките с една година, обличат екипите на клубове от цялата страна.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта 08.01.2018 | 17:25

Представителките на пловдивската атлетическа школа Александра Начева и Лиляна Георгиева преминаха през успешно лято през 2017 г.

още по темата»

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете 06.01.2018 | 17:15

Антъни Иванов започна новата 2018 година, както завърши предната. Като победител или номиниран в престижни класации. Беше избран плувец №1 на България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»