Наши треньори ще трупат опит в Барселона

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 16/11/2017 13:05
Наши треньори ще трупат опит в Барселона

Български треньори на деца и юноши ще получат шанс да се запознаят със структурата и методиката в академията на един от най-популярните испански клубове Еспаньол (Барселона). 

 

Едноседмичен семинар през февруари 2018 г. ще им даде такава възможност, като събитието ще отвори вратите на познанието с лекции, тренировки и практически занимания. Както и наблюдаването на мачове на юношески формации и първия отбор.

 

Треньорите от България, които проявят интерес, ще получат пълни данни за структурирането на работата в академията на Еспаньол, а ежедневните лекции са при светила в отделните области на работата с подрастващи футболисти.

 

Методистът Пол Гарсия, отговорник за юношеска секция на клуба от Каталуня, ще е основен лектор по технико-тактическата част.

 

Дани Парра, дългогодишен отговорник за физическите и кондиционните методики в клуба, ще говори пред българските си колеги за важността на това звено.

 

Предвидена е и лекция в семинара от Жауме Сабате, който е технически директор на академията, за да разясни психологическия аспект на подготовката на деца и юноши.

 

Треньорите ще изгледат занимания на отделни формации, като до тях ще има човек, който да обяснява същността на заниманията и аспектите, в които се работи на тях. Предвидено е и гледане на мач на първия отбор на Еспаньол.

 

За треньорите от България организатор на посещението на семинара е Cosmo Futbol, който в две поредни години заведе над 150 деца от нашата страна на лагерите Campus Barcelona в другия каталунски клуб.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»