Сестри Пеневи: Спечелихме медала с психика

Скокове на батут
Добави в Svejo
    Viasport 17/11/2017 16:40
Сестри Пеневи: Спечелихме медала с психика
„Много сме развълнувани, щастливи и благодарни, че точно в София спечелихме този медал. Притеснението беше голямо. Това, че сме пред родна публика, можеше да ни изиграе лоша шега, но издържахме“.
 
Това споделиха сестрите Христина и Мариела Пеневи веднага след спечелването на сребърните медали на световното първенство по скокове на батут за младежи, девойки и юноши в София.

17-годишната Христина и 21-годишната й сестра Мариела изиграха своята комбинация стабилно във финала на дисциплината синхронни скокове и получиха втора оценка за изпълнението си. Първи стана тандемът на Холандия.
 
„Преди да излезем, треньорите ни казаха да сме спокойни, да покажем това, на което са ни учили и медалите ще дойдат сами. Конкуренцията е доста голяма и се радваме, че успяхме да я преборим. Победихме ги с психика, издържахме на напрежението.
 
Хубаво е, че бяхме два наши дуета във финала. Подкрепяме се, въпреки че трябва да се състезаваме едни срещу други. Чувството е хубаво, приятно е да сме заедно на финал всички. Щеше да е много по-добре да бяхме и на стълбичката заедно. Да се надяваме следващия път това да стане.”
 

За двете сестри Пеневи състезанието продължава в неделя, когато ще започне надпреварата при девойки батут индивидуално. Тогава своите комбинации ще изпълнят и тримата ни участници при младежи 17-21 години, на които се залагат големи надежди за призово класиране.
 
До момента с най–много спечелени златни отличия на световното първенство по скокове на батут са представителите на Русия с 3 титли. Великобритания има 2 титли, а с по-един златен медал са Турция, Холандия и Испания.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»