Започнаха турнирите в подкрепа на Кристиян Илиев

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 02/12/2017 18:05
Започнаха турнирите в подкрепа на Кристиян Илиев

На помощните терени на стадион "Българска армия" днес бе дадено началото на благотворителните турнири "Един за всички, всички за Криси” в подкрепа на юношата на Царско село Кристиян Илиев (9 г.), диагностициран с рядко срещано заболяване - сарком на Юинг (злокачестветн тумор).

 

ЦСКА-София организира първата надпревара - за набор 2006. Идната събота и неделя ще има още два турнира, домакини на които са Царско село (2008 г., наборът на Криси) и Левски (2007 г.).

 

По време на първия турнир бяха събрани 12 940 лева за лечението. От благотворителния базар се набавиха 500 лева. По време на кампанията за Криси, която започна в средата на ноември, ЦСКА продаде 3 фланелки и една топка, подписани от футболистите на тима, за общо 2000 лева. Освен тях юноши на клуба събраха и внесоха в дарителската сметката 1300 лв.

 

За да покажат на Кристиян Илиев, че не е сам 24 отбора играха футбол на Армията днес.

 

Освен тимове от софийските школи пристигнаха и отбори от Видин, Дупница и Перник. 

 

Те бяха разделени по 4 в 6 групи, в които играха всеки срещу всеки, а мачовете бяха с продължителност 2 полувремена по 10 минути.

 

Всички отбори получиха по една купа, на която е гравирано мотото на кампанията - "Един за всички, всички за Криси".

 

Посетителите на стадиона можеха да закупят нещо и от благотворителния базар, а всички желаещи имаха възможност да дарят средства в кутиите, разположени около терените.

 

“Защото футболът е много повече от игра. Защото футболът ни обединява. Защото всички сме един отбор. Защото Криси трябва да спечели най-важния си мач. И ние ще му докажем, че не е сам”, се казва в информацията на сайта на ЦСКА.

 

 

Дарителски сметки са открити в банка ДСК ЕАД на името на Кристиян Георгиев Илиев:

 

IBAN: BG74STSA93000024851904 - в лева

IBAN: BG71STSA93000024851958 - в евро

BIC: STSABGSF


Източник и снимки: CSKA.bg


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»