3861 деца ще карат безплатно ски и сноуборд на Боровец

Ски алпийски дисциплини
Добави в Svejo
    Viasport 05/12/2017 11:58
3861 деца ще карат безплатно ски и сноуборд на Боровец

3861 момичета и момчета от Община Самоков ще могат да карат безплатно ски и сноуборд на Боровец. 

 

Вчера кметът на града Владимир Георгиев подписа ново 5-годишно споразумение с „Бороспорт", след като през последните две зими ученици, спортисти и техните възпитатели имаха свободен достъп до лифтовете и влековете в първия планински курорт на Балканите. 

 

Документът затвърждава въведената от няколко години практика, даваща шанс на децата от региона да практикуват зимни спортове и да заобичат планината.

 

Всички възпитаници на 14-те училища в Самоков и в селата в региона на възраст от 7 до 18 години могат да получат безплатни карти за съоръженията от 15 декември до 15 април. Както и през изминалите два сезона, те ще важат за ваканциите до края на април и по една седмица през зимните месеци. Споразумението е в сила и за деветте спортни клуба от община Самоков по ски алпийски дисциплини, сноуборд, ски бягане и биатлон, които получаваха свободен достъп до лифтове и влекове през последните 10 години.

 

„Искаме децата от Самоков и региона да спортуват и да почувстват Рила като свой дом", каза Росица Стойкова, мениджър „Маркетинг и комуникации" на „Бороспорт". - Тази инициатива е част от програмата ни за насърчаване и развитие на белите спортове сред учениците. Предоставяме картите с надеждата да се появят новите шампиони - достойни наследници на Петър Попангелов-старши и младши. С подписването на споразумението напрактика осигуряваме свободен достъп до пистите на всички момчета и момичета от региона, тъй като децата под 7 години ползват съоръженията на Боровец безплатно.”

 

Картите за свободен достъп до лифтове и влекове ще се получават на касите на седалков лифт „Мартинови бараки", по предварително изготвен от училищата и от спортните клубове списък. За да се ползват съоръженията, трябва да се представи и декларация от родителите, а момчетата и момичетата под 14 години нямат право на нощно каране без придружител.

 

През миналия зимен сезон от възможността да карат безплатно ски и сноуборд в Боровец се възползваха повече от 500 ученици, които получиха 2000 карти. През сезон 2015/2016 броят им беше 440, а издадените карти - 1800. Всяка година спортните клубове от общината получават 200 безплатни карти за съоръженията, с което стойността на безплатно предоставените от „Бороспорт" карти надхвърли 200 000 лв.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»