За първи път сме домакини на турнир от първа категория на “Тенис Европа” U14

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 16/12/2017 12:13
За първи път сме домакини на турнир от първа категория на “Тенис Европа” U14

България ще бъде домакин на международен турнир по тенис за юноши и девойки до 14-годишна възраст от календара на "Тенис Европа", съобщиха от Европейската тенис асоциация.

 

Надпреварата ще бъде от най-високата първа категория, а страната ни за първи път получава привилегията да организира състезание от толкова висок ранг в тази възрастова група.

 

Турнирът ще се проведе от 26 май до 3 юни 2018 г. на кортовете във ваканционно селище „Албена“. Основните схеми при юношите и девойките ще бъдат от по 64 състезатели.


Отскоро член на комисията за юношески тенис на "Тенис Европа" е Тодор Енев. Благодарение на неговите целенасочени усилия европейската централа гласува високата чест България да бъде домакин за първи път на турнир от най-високата първа категория при 14-годишните.

 

Преди няколко години СК Дема бе домакин на турнир от същото ниво при 16-годишните. През 2016-а момичетата, родени през 2004-та, спечелиха европейската титла, а момчетата ни заеха престижното 7-мо място на континента.

 

През 2017 г. рекорден брой български състезатели (общо 12) успяха да се класират в първите 100 на европейската ранглиста до 14 г. при юношите и девойките.

 

„Албена" е готова да организира състезание от първа категория. През последните години работихме усилено да наложим България като тенис дестинация“, заяви ръководителят на отдел „Спорт“ в курорта "Албена" Руслан Йорданов.

 

„Направихме нов тенис център, който е истинско национално богатство, а днес имаме общо 19 тенис корта. Проведохме и множество турнири от висок ранг, които получиха високи оценки от престижни организации. Турнирът от календара на "Тенис Европа" до 14 години ще бъде голяма реклама за нашата страна. Благодаря на Българската федерация по тенис за доверието и за екипната работа през последните месеци, която доведе да получим правото да спечелим домакинството. 

 

Състезанията при юношите и девойките до 14 години в "Албена" ще бъдат естествено развитие на политиката, която води родната ни централа през последните години да изгражда състезатели и да им дава възможност за изява в най-престижните турнири. Ето че сега получихме правото от Европейската тенис асоциация да приемем най-добрите тенисисти в тази възрастова група. 

 

Ние ще се подготвим за проявата с колегите в "Албена" като за световно първенство, като покажем на нашите гости не само нашите добри условия за тенис, но и възможностите на цялата ни гама в туристическия продукт, която ще накара тенисистите, техните треньори и родители, да се завърнат отново в "Албена", в България - за лагер или семейна ваканция“, добави Руслан Йорданов.

 

Турнирите в курорта ще бъдат с подкрепата на Община Балчик.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»