Валентин Златев с предложения за развитие на юношите

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 05/01/2018 15:25
Валентин Златев с предложения за развитие на юношите

Президентът на „Лукойл България“ Валентин Златев направи предложения за работа с подрастващите и развитие на младите баскетболисти у нас.

 

Според него, състезателите трябва да получават договори за пет години, за да могат да се реализират.

 

„Искам да изразя благодарност на федерацията за разбирането към идеята ни. По-добре да играем седем клуба в НБЛ, но те да имат школи. Би било много добре, ако федерацията се замисли и гарантира поне петгодишни договори на тези деца с клубовете, за да имат по-достойна реализация“, заяви Златев.

 

Той обясни и по-подробно предложението си:

 

„Идеята ни е България да бъде разделена на зони и да има летни кампове с децата. Готови сме да пуснем звездите ни и те да участват. Това би било прекрасен стимул за тях. След това федерацията би трябвало да избере най-талантливите от тях и да ги разпредели между клубовете. Нашата задача ще бъде да ги развиваме. Тогава много по-лесно ще се направи и национален отбор. Разчитаме на разбиране и подкрепа. Мисля, че бихме могли да постигнем съвместни резултати, да вдигнат нивото на баскетбола.“


Според него, трябва да се работи и в училищата:

 

„Построени са много зали, но това е 50% от работата. Трябва да хванем и да заведем децата в тези зали. Преподавателите по физическо трябва да бъдат стимулирани, за да водят децата в залите и да ги агитират да се записват да спортуват. Само тогава може да разчитаме, че спортът ще има тази основа, върху която може да се надгражда.“

 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта 08.01.2018 | 17:25

Представителките на пловдивската атлетическа школа Александра Начева и Лиляна Георгиева преминаха през успешно лято през 2017 г.

още по темата»

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете 06.01.2018 | 17:15

Антъни Иванов започна новата 2018 година, както завърши предната. Като победител или номиниран в престижни класации. Беше избран плувец №1 на България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»