България сред отличниците за Евроволей 2018

Волейбол
Добави в Svejo
    BGvolleyball.com 10/01/2018 14:35
България сред отличниците за Евроволей 2018

Седем държави от Европа, сред които и България, започнаха успешно 2018 г. и постигнаха отличния резултат да класират по два отбора за предстоящите европейски първенства за юноши до 18 години и девойки до 17 години.

 
През изминалия уикенд се проведоха квалификации и при двата пола за финалите на еврошампионатите.  Волейболистките на България U17 са домакин на Евроволей 2018 и не участваха в пресявките.
 
Националите пък спечелиха убедително група Е на квалификациите в София и взеха директна квота.
 
При юношите се класираха: България, Франция, Белгия, Германия, Гърция, Украйна, Беларус, Италия, Русия и Турция. Домакини на Евроволей 2018 са Чехия и Словакия, които се класират по право. Първенството ще се проведе от 7-и до 15 април.
 
При девойките се класираха: България - като домакин, Румъния, Словения, Турция, Беларус, Холандия, Германия, Унгария, Италия, Русия, Сърбия и Украйна. Шампионатът ще се проведе от 13-и до 21 април в София.
 
Ето отличниците с по два тима на европейски, по азбучен ред: България, Беларус, Германия, Италия, Турция, Русия и Украйна.

  


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»