Решено: Елитна група U15 от лятото

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 16/01/2018 16:20
Решено: Елитна група U15 от лятото

От лятото стартира Елитна юношеска група до 15 години на национално ниво. Днес изпълкомът на БФС прие предложението за дивизията на Емил Костадинов, обяви зам.-изпълнителният директор на централата Павел Колев.

 

За намерението на Комисията за детско-юношеския футбол за единна U15 Viasport.bg ви информира още през есента. В момента дивизиите са 4 - на зонален принцип.

 

Наскоро в интервю за нашия сайът директорът на ДЮФ в БФС Павел Панов разкри, че групата ще е съставена от 16 отбора - 14 на клубовете от Първа лига, плюс още два.

 

Наборът, който първи застъпва в U15 от новия сезон, ще е на родените след 1 януари 2004 г.

 

Друго решение на Изпълкома, касаещо юношеския футбол, е въвеждането на безплатна онлайн платформа с над 2000 упражнения, направена по методиката на Аякс.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»