Футболен семинар с германски лектори в края на март

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 20/01/2018 11:30
Футболен семинар с германски лектори в края на март

Международен футболен семинар ще бъде организиран в София в края на месец март, научи Viasport.bg. Събитието е в два дни - на 26 и 27 март.

 

Лектори от Германия, специалисти, работили в Байерн, Шалке 04 и Хановер 96, ще говорят по изключително интересни теми, свързани с иновациите в обучението и методиката във футболната игра.

 

Първата е "Подобряване на тактическото и техническото ниво чрез работа за бързо взимане на решение и разпознаване на футболната ситуация", а втората тема е "Противодействие срещу дълбоко прегрупиран противник."

 

Основен организатор на събитието е Николай Илиев, треньор по футбол, който от 12 години живее и работи в Германия.

 

Целта на събитието е представяне на съвременните тенденции, перспективи и насоки на усъвършенстване на тренировъчния процес. Семинарът се организира с подкрепата на НСА и БФС. Треньорите, които го посетят, ще имат възможност да презаверят лицензите си - А, В или С.

 

"Първият ден ще наблегна на различните видове тренировки за подобряване на визуалното възприятие и реакцията по време на игра. То се разделя на три различни стъпки", разкри пред Viasport.bg Илиев.

 

Първата е т.нар. "Life Kinetik" - специална тренировъчна методика за подобряване на възприятието, по-бърза реакция, координацията, концентрацията и много други когнитивни и двигателни умения.

 

"Тя е за подобряване функциите на мозъка. Не е специфично само за футбола. Правят се координативни движения с мисловна дейност, нещата се комбинират", обясни Николай Илиев.

 

Втората е "Креативна техническа тренировка" - подобряване на работата с двата крака и подобряване на интуитивното отиграване в ситуация един срещу един.

 

"Това вече е футболно и по-специфично. Става въпрос за упражнения с топка, свързани с мисловна дейност. Давам елементарен пример. Докато се прави упражение с топка, дали е дрибъл или финт, треньорът задава математически задачи. В случай, че резултатът е четно число, футболистът трябва да направи опоределен финт, ако е нечетен - следва друго упражнение. Тоест футболистът трябва да реагира. Треньорът казва "1+1", резултатът е 2, четно, играчът прави даден финт. Сложността се покачва според възможностите на футболиста.

 

Доцентът, който ще дойде, в момента е треньор в ДЮШ на Байерн (Мюнхен). Той работи 8 години в клуба. Нещата, които ще покаже, се базират на изследвания на Барселона. Идеята е да се представи подобряване на работата с двата крака и то на много високо ниво както в детско-юношеския, така и в професионалния футбол”, каза Илиев.

 

 

Третата част на първата тема е "Exerlights" - най-модерната и засега единствена тренировъчна система за подобряване на футболната интелигентност по време на игра чрез игрови форми.

 

"Третата тема надгражда първите две и казва как всичко това се случва по време на игра. За това ще трябва да дигитализираме нещата. Ще се представи конкретна система, която е доста интересна. Тя ти дава право да променяш нещата по време на мач. Играчите трябва да реагират на различни ситуации. Това е ново и за Германия. Тази система е стартирана преди година. Много отбори и треньори в Германия все още не са запознати.

 

Иновативно е. Започва се базисно за играта и се надгражда. Въпросът е да се разбере философията. Какво се стреми да се подобрява. Не е само кондиция. Важно е да се реагира по време на игра, как се мисли. Вариантите са много. Подобрява се комуникацията, възприятието, отнема се темпото и се увеличава мисловната дейност", коментира Илиев.

 

Във втория ден темите са следните: "Техника - пас в пространство зад гърба на противника/преодоляване на защитни линии и създаване на голови ситуации" и "Тактика - игра срещу дълбоко позициониран противник".

 

Цената за участие в семинара е 400 лева, като в нея е включена презаверка на треньорските футболни A, В и C лицензи и два обяда.

 

За контакти и повече подробности:

Николай Илиев

Телефон: 00359887600996 / 004917643429991

Email: bucephalus.sport.management@gmail.com

Facebook: International coaching football seminar Bulgaria


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Слави Жеков: Берое трябва да играе със самочувствие

Слави Жеков: Берое трябва да играе със самочувствие

"Искам момчетата да бъдат упорити и играят със самочувствие", заяви новият треньор на Берое U19 Слави Жеков.

още по темата»

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО)

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО)

Юношеският национал и футболист на английския Шефийлд Уензди Преслав Боруков даде интервю за Viasport.bg два дни преди да се завърне в Англия за новия сезон.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»