Тенисистите U12 заминават за Зимните купи

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 24/01/2018 19:40
Тенисистите U12 заминават за Зимните купи

От петък до неделя (26-28 януари) са Европейските зимни купи за момчета и момичета до 12 години в тениса. Участниците са разделени в четири квалификационни групи. 

 

Първите два отбора в крайното класиране на всяка една от тях ще получат правото да участват във финалите през месец февруари. Преди първенствата националите бяха на лагер на кортовете на ТК Барокко Спорт (срещу входа на зала "Бонсист" в Студентски град).

 

При момичетата до 12 години България ще бъде представена от Росица Денчева (Плевен 90), Никол Николова (Испано Варна) и Каталина Петрова (15:40 София) с капитан Даниел Ангелов. В лагера се включи и Йоана Константинова (Плевен 90).

 

Първенството при момичетата ще се проведе в Ханти-Мансийск (Русия). Освен България участие ще вземат отборите на Кипър, Грузия, Холандия, Русия и Турция.

 

Националният ни отбор за момчета в тази възраст е в състав Георги Георгиев (Свиленград), Павел Маринов (Супер Спорт Варна) и Анас Маздрашки (Егалите Несебър) с капитан Александър Арсовски.

 

 

Част от лагера при момчетата беше и Ангел Владов (Супер Спорт Варна). Надпреварата e в Лейбниц (Австрия), а наши съперници са Австрия, Хърватия, Великобритания, Унгария, Италия, Люксембург и Словения.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»