Фейгин е първа, Златков - втори на „София Трофи“

Фигурно пързаляне
Добави в Svejo
    Viasport 12/02/2018 13:33
Фейгин е първа, Златков - втори на „София Трофи“

Александра Фейгин записа много ценна победа при девойките на международния турнир по фигурно пързаляне „София Трофи“ - част от Европейския критериум.

 

Александър Златков пък завърши втори при юношите, с което медалите за страната ни от надпреварата станаха общо 13, пише beautyinsport.com.


При девойките Фейгин за второ поредно състезание се справя много успешно със скоковете и завърши с много силния резултат 161,46 точки. Във волната програма тя отново скочи седем скока, като не успя само с тройния ритбергер във втората част.


Осмо място на волна програма и девето в крайното класиране за Пресияна Димитрова, която също се представи на ниво и завърши със 119,02 точки. Добро представяне и за Елиза Панчева - 106,18 точки (14-о място) и Кристина Григорова - 95,80 (19-о място).


Александър Златков не успя да удържи лидерската си позиция от кратката програма и завърши втори, също с отличен сбор от 170,30 точки. Талантът изпълни комбинация от тройни луц и флип с двоен тулуп, и още един чисто троен луц.

 

Състезанието беше квалификация за световното за юноши и Алекс я спечели убедително. При девойките ще ни представя Александра Фейгин, а домакин на световното през март ще е София.


За съжаление Васил Димитров падна от трето до пето място в крайното класиране със 134,09 точки, като също стартира с добра комбинация от троен луц с двоен тулуп. Никола Златанов е седми със 112,93 точки.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»