Състезатели от 6 вида спорт кандидати за “Спортни таланти”

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 22/03/2018 18:22
Състезатели от 6 вида спорт кандидати за “Спортни таланти”

Индивидуални състезатели от шест вида спорт вече подадоха документи за участие в конкурса по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“.

 

Те са на възраст между 13 и 24 години и се са представители на скоковете във вода, биатлона, плуването, шахмата, каяка и планинското колоездене.

 

Сайтовете на ЕС Медиа Viasport.bg и BGathletic.com са сред медийните партньори на програмата.

 

Конкурсът, който стартира на 1 март и ще продължи до 1 април, се радва на голяма популярност сред младите състезатели. През 2018 г. „Еврофутбол” увеличи горната възрастова граница на участниците, които могат да получат подкрепа.

 

Така трите групи допустими кандидати са: до 15 години включително, от 16 до 20 г. и от 21 до 28 г. Компанията не забравя поетия ангажимент към хората с увреждания и отново осигурява специална квота за българските параолимпийци.

 

„Еврофутбол“ стартира програма „Спортни таланти“ през 2012 година в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) като част от проекта за корпоративна социална отговорност „Печелиш и помагаш“.

 

Целта на букмейкърската къща е да помогне за развитието на следващите поколения спортисти на България.

 

Досега „Еврофутбол“ е подкрепила по програма „Спортни таланти“ 130 участници, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2017 г. са на стойност над 750 000 лева.

 

Вижте още за конкурса и участието в програмата „Спортни таланти“ на talanti.eurofootball.bg.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»