Над 110 състезатели кандидатстват за „Спортни таланти“

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 03/04/2018 13:04
Над 110 състезатели кандидатстват за „Спортни таланти“

Над 110 състезатели се включиха в конкурса за участие в програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ за 2018 г., който е предназначен за индивидуални спортисти.

 

Крайният срок за подаване на документи беше 1 април.


Желаещите са представители на различни спортове - плуване, скокове във вода, биатлон, шахмат, кану-каяк, планинско колоездене, спортна акробатика, художествена  гимнастика, бадминтон, фехтовка, лека атлетика, триатлон, модерен петобой, спортна стрелба, академично гребане, ветроходство, таекуондо, карате, борба, сноуборд и други.

 

В момента се извършва административна оценка на документите. Точният брой на кандидатурите и видовете спорт ще станат известни по-късно.


През 2018 г. „Еврофутбол“ увеличи горната възрастова граница на участниците, които могат да получат подкрепа, от 25 на 28 години. Така първата група допустими състезатели е до 15 години, втората – от  16 до 20 години и третата – от 21 до 28 години включително. Компанията осигурява и специална квота за българските параолимпийци.


„Еврофутбол“ изпълнява програма „Спортни таланти“ в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Кандидатурите ще се оценяват от Група на съветниците, в която влизат университетски преподаватели, изявени български спортисти, спортни журналисти и други представители на медиите. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на април 2018 г. Те ще получат безвъзмездно финансиране за закупуване на екипировка, участие в турнири, подготовка, възстановяване и други. Максималната сума, която „Еврофутбол“ отпуска на един спортист, е 5000 лева. Той трябва да осигури и 20% съфинансиране.


Българският букмейкър стартира програма „Спортни таланти“ през 2012 година като част от своя проект за корпоративна социална отговорност „Печелиш и помагаш“. Целта на компанията е да помогне за развитието на следващите поколения спортисти на България. Досега „Еврофутбол“ е подкрепила по програмата 130 участници, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2017 година са на стойност над 750 000 лева.


Viasport.bg, Bgathletic.com и Bgsprint.com са сред медийните партньори на програмата.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»