Столичани с най-много заявки за „Спортни таланти“

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 12/04/2018 17:20
Столичани с най-много заявки за „Спортни таланти“

Най-много кандидати за програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ има от София, показва статистиката след обработка на документите. Състезателите от столицата са 46, следвани от Пловдив с 11 участници, Русе – с 8, Варна – със 7, Чепеларе и Дупница с по 5.

 

По трима състезатели са подали документи от Враца и Своге, по двама от Бургас, Горна Оряховица, Търговище, Хасково, Видин.


Други градове, от които е проявен интерес към програмата, са Банско, Плевен, Силистра, Самоков, Йоаким Груево, Враниловци, Първомай, Габрово, Томпсън, Троян, Блатница, Етрополе, Димитровград, Гоце Делчев, Асеновград, Пирдоп, Берковица, Благоевград, Велико Търново и Бяла.  


Общият брой на състезателите е 118. Те са представители на над 25 вида спорт - плуване, скокове във вода, биатлон, триатлон, модерен петобой, шорттрек, тенис, тенис на маса, шахмат, кану-каяк, планинско колоездене, спортна акробатика, художествена  гимнастика, бадминтон, фехтовка, лека атлетика, спортна стрелба, стрелба с лък, академично гребане, ветроходство, таекуондо, карате, бокс, борба, джудо, сноуборд и др.


Сред кандидатите има 55 девойки и 63 младежи, които са разпределени във възрастови групи до 16 г., от 16 до 20 г. и от 21 до 28 г. Най-често те се нуждаят от финансова подкрепа в диапазона от 2500 до 5000 лева, като най-ниската сума, поискана по програмата, е 1590 лева, а най-високата – 7122 лева. Трима от участниците бяха дисквалифицирани по административни критерии.


Групата на съветниците към програмата „Спортни таланти“, която включва университетски преподаватели, изявени български спортисти, спортни журналисти и други представители на медиите, оценява в момента участниците. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на април 2018 г. Те ще получат безвъзмездно финансиране за закупуване на екипировка, участие в турнири, подготовка, възстановяване и други.


„Еврофутбол“ организира програма „Спортни таланти“ в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) за седма поредна година като част от проекта за корпоративна социална отговорност „Печелиш и помагаш“. Досега българският букмейкър е подкрепил по програмата 130 участници, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства са на стойност над 750 000 лева.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»