Данониада стартира в събота в Плевен

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 19/04/2018 15:59
Данониада стартира в събота в Плевен

Тази събота, 21 април, на градския стадион в Плевен ще се играят първите мачове от „Данониада” - вече традиционният турнир за деца до 12-годишна възраст.

 

В първата зона от регионалната фаза ще срещнат отбори от Плевен и цяла Северозападна България. Първите два класирни тима ще продължат участието си във финалите в София. Мачовете започват от 9:30 часа и са отворени за публика.

 

Регионалната фаза на 21-ото издание на “Данониада” продължава до края на май, а домакини на срещите ще бъдат градовете:

Плевен - на 21.04.2018
Пловдив - на 28.04.2018
Варна - на 12.05.2018
София - на 20.05.2018

 

Заявки за участие в „Данониада” се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона. На интернет адреса на турнира www.danoniada.bg отборите от цялата страна могат да се запишат в една от четирите зони.

 

Право да се включат имат всички отбори, съставени от деца до 12-годишна възраст, в това число смесени или изцяло съставени от момичета.

 

За втора поредна година по време на “Данониада” ще се организират образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

 

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони.

 

Победителят традиционно ще играе на Международна купа „Данон”. Във връзка с честванията на 100 години от основаването на “Данон”, финалистите от цял свят за тази и следващата година ще спорят в Испания през 2019-а.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»