Над 600 атлети стартираха на втория GO!KIDS!

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Яна Касова 23/04/2018 10:35
Над 600 атлети стартираха на втория GO!KIDS!

Над 600 деца от цялата страна се включиха във втория турнир от атлетическата верига GO!KIDS!.

 

Истинско лятно време посрещна малчуганите на националния стадион „Васил Левски” в София за първата проява на открито за сезона.  

 

Атлетите се състезаваха в няколко дисциплини според възрастовата си група. Най-големите - юношите и девойки до 18 г. (родени 2001-2002 г.), стартираха на 100 м, 200 м и 100 м с пр. Най-малките бяха родени през 2012 г. (и по-малки).

 

Постиженията на всички бегови дисциплини бяха с електронно измерване. На стартовата линия застанаха няколко медалисти и шампиони от зимните първенства, сред които Мария Симовска и Изабел Крамарска от СК Спортико, Виктория Йорданова и Боряна Йорданова от СК Костенец, Добромир Николов (АК Плевен 2014) и други.

 

Организаторите на Атлетическата лига GO!KIDS! от "Приорити спорт" бяха осигурили подаръци за всички участници, независимо дали се качиха на почетната стълбичка, или не.

 

Всеки състезател си тръгна от стадион „Васил Левски” с набор от снмки на най-успешните ни атлети в момента. Идеята на организаторите е да популяризират постиженията на елитните ни спортисти сред малчуганите. А никой от снимките няма да откаже автограф на малките атлети.

 

Следващият турнир GO!KIDS! е през октомври.

 

 

ОЧАКВАЙТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРИЯ GO!KIDS! ЗА 2018 Г. в BGathletic.com


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»