Димитрова и Динев избрани в отбора на Тенис Европа

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 23/04/2018 13:31
Димитрова и Динев избрани в отбора на Тенис Европа

Катерина Димитрова (Локо 98 Пловдив) и Динко Динев (Авеню Бургас) бяха избрани да бъдат част от отбора на ITF и Тенис Европа. Отборите са съставени от четири девойки и четирима юноши.

 

Това е поредно голямо признание за младите ни таланти и работата на БФТенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири в Европа под ръководството на официален треньор на ITF.

 

Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grand Slam. Димитрова и Динев ще участват на четири турнира от календара на Тенис Европа в Германия и Белгия през месец август, съобщи сайтът на БФТ.


Право на участие в отбора на ITF и Тенис Европа имат първите две момчета и момичета от източно европейското първенство. Другите две момчета и момичета са с най-предно класиране в ранглистата от страните, които имат право на участие. Димитрова и Динев са избрани по класиране в ранглистата и ще пътуват за Германия на 28 юли.


Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.


В началото на годината Гергана Топалова и Адриан Андреев бяха част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация (ITF) за турнирите в Австралия. Топалова ще бъде част от този отбор и за турнирите на трева във Великобритания.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»