Тенис таланти със стипендии от спортен магазин

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 25/04/2018 18:17
Тенис таланти със стипендии от спортен магазин

Петима български тенис таланти между 15 и 18 г. получиха по 2000 лв. стипендии, които да им помогнат в развитието.

 

Това се случи, благодарение на подписания между БФТенис и Sport Depot договор за подкрепа на най-добрите български таланти.


Първите награди бяха дадени на Гергана Топалова, Антъни Генов, Пьотр Нестеров, Иван Пенев и Розалина Юсева. Носителите на тези награди бяха определени от екип на Българска федерация по тенис въз основа на представянето им през 2017 г. и до момента.

 

През миналата година Sport Depot осигури награда от 4000 лева за победителите на Мастърса до 12 и 14 г.

Топалова, Юсева и Пенев (от ляво на дясно) със своите стипендии. Снимка БФТ


Визитки на състезателите:


Гергана Топалова от ТК Левски (София) е държавна шампионка жени в зала и на открито през 2018 г. През миналата година Топалова спечели първата си титла от турнир за жени на ITF. Има три спечелени титли от втора категория на ITF. Националка на България за „Фед къп“.

Антъни Генов от ТК Авеню (Бургас) е №2 световната ранглиста до 16 г. През месец октомври 2017 г. Генов стигна до финал на Мастърс турнира до 16 г. в Реджо Калабрия (Ит). През месец март той спечели първата си титла от турнир на ITF. Национал на България до 16 г.

Пьотр Нестeров тренира във варненския ТК Черно море Елит при Кристиан Илиев. Държавен шампион до 16 г. на открито през 2017 г. През миналата година влезе в първите осем на европейското първенство и игра на финал на турнир от първа категория в Букурещ. През този месец Нестеров спечели титлата на тенис турнира от втора категория от Тенис Европа в Панчево (Сърбия).

Иван Пенев от ТК Локо 98 (Пловдив) е държавен шампион в зала до 16 и до 18 г. през 2018 г. Има 4 титли на сингъл и 2 на двойки от Тенис Европа. Национал на България до 16 г.

Розалина Юсева от ТК Дема (София) е настояща държавна шампионка в зала до 18 г. Има общо седем титли от държавни първенства в зала и на открито.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»