Лекоатлети със силни постижения в Балчик

Лека атлетика
Добави в Svejo
    BGathletic.com 07/05/2018 12:00
Лекоатлети със силни постижения в Балчик

Силни резултати бяха регистрирани на шестия турнир по хвърляния „Дионисополис“ в Балчик. По време на състезанието "падна" един национален рекорд и бяха покрити нормативи за участие на големи първенства.

 

Яна Копчева (Дунав Русе) се наложи в тласкането на гюле (3 кг) при девойките под 18 г., като прати уреда на 15.58 м и записа нов рекорд на България за възрастта и 10-о постижение в света за сезона в ранглистата (под 18 г.) и четвърто в Европа.

 

Пламена Владимирова (Браун Тим Велико Търново) стана подгласничка на Копчева с 12.77 м, а Таня Кадиева (Русе Кар Мотор спорт) тласна 12.35 м за третата позиция.

 

Рекодьорът на чук за юноши под 18 г. Валентин Андреев също зарадва местната публика. Той участва в по-горната възрастова група, целейки се в норматива за участие на световно първенство за юноши под 20 г. от 68.00 м.

 

16-годишният Андреев се наложи с 6-килограмовия чук и за първи път премина границата от 70 м - 70.35 м. Валентин регистрира още два успешни опита - 69.31 м и 69.14 м.

 

Стоян Димитров (Черно море 2005 Балчик) добре замести Андреев в хвърлянето на чук при юношите под 18 г. Димитров завъртя 5-килограмовия уред на 70.05 м и покри изискването на БФЛА за участие в европейското първенство за юноши и девойки до 18 г. в Гьор (от 69.78 м).

 

Подгласници на Димитров станаха Никола Янъков (Черно море 2005 Балчик) - 59.45 м, и Радан Илиев (АК Георги Дъков Плевен) - 57.80 м.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»