Атлетиката търси таланти и тази година

Лека атлетика
Добави в Svejo
    BGathletic.com 10/05/2018 17:06
Атлетиката търси таланти и тази година

Националните детски лекоатлетически игри „Атлетиката търси таланти“ ще се проведат за втора поредна година.

 

Регионалните турнири ще се проведат в Русе, Варна и София. Надпреварата в столицата е на 20 май, а финалистите в отделните дисциплини в зоналните турнири се класират за финалния турнир  на талантите, които ще се състезават на националния стадион „Васил Левски“ на 23 юни.

 

Атлетите ще бъдат разделени в пет възрастови групи, а дисциплините, които са включени в програмата, са 60 м, 200 м, 600 м и 800 м, скок дължина, скок дължина от място.

 

Регламентът предвижда един състезател да има право да участва само на едно регионално състезание. Класиралите се до осмо място в беговите дисциплини и до шесто място в скока на дължина придобиват право на участие във финалния турнир.

 

„Тези турнири са много важни, тъй като ще ни дадат възможност да откроим талантливите деца от най-ранна възраст. Така ще можем да направим най-правилна селекция и подбор“, заяви главният организатор Христо Стоянов.

 

Моника Гачевска уточни, че е добре в повече градове да има зонални турнири, но организацията на състезанията е трудна и повечето клубове отказват да поемат домакинството. Все пак тя се надява следващата година Пловдив или Стара Загора да организират регионален турнир.

 

За зоналния турнир в София има заявки от клубове от Пловдив, Нова Загора, Казанлък и няколко софийски отбора. До края на другата седмица броят на заявките ще се увеличи и на 20 май се очаква да стартират около 600 деца.

 

„Нито едно дете няма да бъде върнато“, категорична е Гачевска.

 

Победителите от финалния турнир в София ще участват на Световните детски игри в Бърно от 10 до 13 септември.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»