Лиляна Георгиева няма да се състезава този сезон

Лека атлетика
Добави в Svejo
    BGathletic.com 29/05/2018 07:52
Лиляна Георгиева няма да се състезава този сезон

Европейската вицешампионка на 1500 м за девойки под 20 г. Лиляна Георгиева няма да се състезава този сезон.

 

Това заявиха от клуба, който тя поиска да напусне след зимата - Тракия (Пловдив). Спорът за състезателните права на Детето-чудо между Тракия и Актив 2013 (Пловдив), където в момента тренира атлетката, продължи няколко месеца.

   

„Всичко с Лиляна Георгиева щеше да се реши в нейна полза. Напрежението обаче ескалира на 19 май по време на турнира „Пловдив“, когато тя премина всякакви граници. Публично обиди треньорката си и направи неприличен жест към трибуните, където имаше състезатели, треньори и родители, дошли да гледат своите деца. Всеки трябва да носи последствията за своите действия“, заяви Лиляна Томова, председател на Тракия (Пловдив).

 

„Не става въпрос за моето его, а за това какъв пример дава на останалите един талантлив спортист, коментира досегашната треньорка на Георгиева - Радмила Станкович. - Лиляна Георгиева е голям талант, но тя изглежда не издържа на ранната слава. Тя направи въпросния жест, носейки националния екип на България и това е недопустимо. В нашия клуб има и други деца и те не бива да свикват, че всичко им е позволено. Цялата лекоатлетическа общност е скандализирана от нейното поведение и вече няма място за отстъпки.“

 

Адвокатката Антоанета Николова посочи, че дни преди турнира се е подготвяло споразумение, което щяло да освободи Лиляна Георгиева от ангажименти към Тракия, като й даде право да премине свободно в друг клуб. От нея се искало единствено едно публично извинение към Тракия и Радмила Станкович.

 

„Вместо това атлетката опита да се състезава на въпросния турнир с нерегламентирана заявка от името на клуба, а след доброто си бягане отправи грозния жест към Станкович. Сега вече подобно споразумение е невъзможно”, коментира Томова. 

 

Според правилника на федерацията до края на сезона Лиляна Георгиева може да се състезава единствено за клуба, в който има картотека. Ако от там не я заявяват за отделните първенства и турнири, няма как да бъде вписвана в стартовите листове.

 

Адвокат Николова заяви, че подписът под декларацията за картотекиране е на самата Лиляна Георгиева, а не на нейната майка, както предвижда правилникът на федерацията при непълнолетни деца.

 

„Тя обаче сама е подправила подписа на майка си, с което е създала документ с невярно съдържание. И сега няма как да иска да получи изгода заради собственото си нарушение“, каза Николова.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»