Над 700 деца в турнира на Тереза Маринова

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Яна Касова 31/05/2018 13:13
Над 700 деца в турнира на Тереза Маринова

Над 700 деца на възраст между 6 и 13 г. ще стартират на деветото издание на атлетическата надпревара „Тереза Маринова и приятели”. Състезанието е на 3 юни, неделя, от 10:00 часа на стадиона на НСА „Васил Левски” в Студентски град.

 

Малчуганите са разделени на четири възрастови групи, като ще премерят сили на 60 м и скок дължина от място. За най-големите (родени 2005-2006 г.) са предвидени и 150 м. Всички ще имат възможност да участват в три дисциплини, тъй като щафетите 4х50 м са за възрастите 2007-2008 г и 2009-2010 г.

 

„Едната новост в турнира е, че вдигнахаме възрастовата граница и вече най-големите са 13-годишни, а не на 12, каза олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова. - Другата новост е, че щафетите вече са за по-малките атлети и ще бъдат смесени. В един отбор ще могат да бягат по две момчета и две момичета. Не сме регламентирали кой пост за какъв пол да е, а сме оставили треньорите сами да подредят състава си. Ще бъде интересно да се наблюдава, особено, когато се паднат да бягат момиче срещу момче.”

 

Международното участие ще осигурят атлети от сръбския град Ниш. Маринова заяви, че ще могат да стартират и деца, които се запишат в деня на състезанието.

 

„Много се радвам, че има такъв голям интерес към състезанието, сподели Маринова. - Още от април месец ми звънят колеги да ме питат коя е датата тази година. Всичко правя с голяма любов. Може би след децата ми атлетиката е моята голяма любов.”

 

Книга с постиженията и представяне на най-добрите атлети, които са се състезавали на детския празник „Тереза Маринова и приятели” пък ще бъде сред изненадите за 10-годишнината на състезанието, която е през 2019 г.  

 

„Догодина трябва да се постараем да направим нещо много голямо, защото ще празнуваме 10 г. на турнира, каза още Маринова. - В неделя правим състезанието за девети пореден път. За тези години то изпълни целта си. Преди 9 г. това беше единственият турнир за най-малките атлети. Сега тези състезания са много. През 2019 г. състезнаието ще изглежда за последен път по този начин, който го познаваме. Това не означава, че „Тереза Маринова и приятели” няма да се провежда. Напротив, далеч съм от тази мисъл.

 

Смятам, че трябва да започнем нещо ново. Надявам се да успея да реализирам идеята си и следващата наша стъпка да бъде международно състезание. Тогава вече не говорим за 700 деца участници, напротив, ще търсим само най-добрите. Конкуренцията ще бъде нова и различна. Имам идея да въведем състезание с класически лекоатлетически дисциплини за деца.”


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»