Христо Ценов тренира група от 20 момчета U16, чакат още трима

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 02/07/2018 17:00
Христо Ценов тренира група от 20 момчета U16, чакат още трима

Националният отбор за момчета U16 започна подготовка преди седмица в Ботевград.

 

20 състезатели се подготвят в момента с Христо Ценов, а Веселин Господинов, Мартин Ангелов и Еван Маринов може би ще се присъединят по-късно към отбора. Заедно с тях тримата, общо повиканите момчета, играещи в чужбина, стават пет - с Константин Костадинов от Реал Мадрид и Емил Стоилов от Естудиантес.

 

"Съставът, с който сме в момента, има деца, които впечатляват с трудолюбие, отдаденост. Петте момчета, които сме повикали от чужбина определено впечатляват с качествата си и с личността си. Би било добре да сме в цял състав, но отбор не се прави само със звезди. Очаквам всяко момче да даде най-доброто от себе си, да играе с достойнство за България. Това би била добра основа да градим успешно представяне," заяви наставникът Христо Ценов пред Канал Ботевград.

 

Момчетата ще останат в Ботевград още една седмица, след това ги очакват контроли в Габрово. Лагерът ще премине от 15 до 25 юли в Перущица.

 

В края на месеца тимът ни има приятелски турнир в Скопие с Черна гора, Румъния и Македония, а от 30 юли последният етап от лагера ще протече в София.

 

"Мисля, че сме с приличен състав и ако успеем да свършим работата, която сме си планирали, се надявам на достойно представяне. Трябва да обърнем внимание повече на собственото си развитие и игра, а не толкова да се адаптираме," допълни Христо Ценов.


Европейското първенство за тази възраст е в Сараево, от 9 август.


СЪСТАВ НА БЪЛГАРИЯ U16


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ U16


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Слави Жеков: Берое трябва да играе със самочувствие

Слави Жеков: Берое трябва да играе със самочувствие

"Искам момчетата да бъдат упорити и играят със самочувствие", заяви новият треньор на Берое U19 Слави Жеков.

още по темата»

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО)

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО)

Юношеският национал и футболист на английския Шефийлд Уензди Преслав Боруков даде интервю за Viasport.bg два дни преди да се завърне в Англия за новия сезон.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»