Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 22/07/2018 14:25
Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". На финала "канарчетата", набор 2004, загубиха с 0:4 от ФК Лизи от Гана. След невероятния успех, с който Ботев стана най-успешният български отбор на този турнир, треньорът на "жълто-черните" Георги Онов сподели мнението си за надпреварата пред официалния сайт на "жълто-черните".


 - Постигнахте нещо невероятно - второ място на световното първенство за юноши. Очаквахте ли нещо подобно преди заминаването на отбора за Швеция?

 - Аз лично бях си поставил за цел да достигнем финал, но не го бях споделял с никого. Постигнахме го, но на финала срещнахме доста по-силен отбор от нас.

 

 - В групите стартирахте доста добре, с няколко убедителни победи, но след това имахте няколко тежки мача. Срещу кои отбори Ви беше най-лесно и срещу кои най-трудно?

 - Най-лесно беше в групите, където бързо си решавахме мачовете. Най-трудният ни мач беше този с шведския отбор (б.р. Хекен), над който се наложихме след изпълнение на дузпи. Бяхме с човек по-малко, издържахме в редовното време и след това победихме в дузпите.

 

 - Разкажете малко повече за този мач, наистина доста инфарктна победа с червен картон и 24 дузпи. Какво беше чувството, когато вкарахте победната дузпа?

 - Преди да се стигне до дългото изпълнение на дузпи ние пропуснахме два удара от 11 метра, с които трябваше да затворим мача. Победната дузпа реално ни беше третият опит, от който да приключим мача. Удовлетворението беше много голямо, напрежението беше голямо през целия мач. Но наистина заслужавахме, защото се представихме тактически много добре.

 

 - Втори в света звучи наистина феноменално, едно огромно постижение. Осъзнавате ли Вие и момчетата какво постигнахте или все още Ви е трудно?

 - Все още не осъзнаваме какво сме постигнали. В момента го приемаме като едно второ място на турнир. Като се приберем в България вече ще разберем по поздравите от хората, които ще говорят за това нещо, какво сме постигнали. С течение на времето, колкото повече отминава, ще разбираме какво сме направили.

 

 

 - В петъчния ден класирането на финала беше прието изключително радостно от феновете и цялата общественост. Успяхте ли да усетите в Швеция подкрепата от България?

 - Да, определено. Получихме много поздрави, успехът беше отразен във всички сайтове от цяла България. Подкрепа получихме от много хора, които дори не са свързани с клуба, също така и от други отбори ни се обадиха да ни поздравят. Хубаво е да усетиш, че си направил нещо, което е направило впечатление на хората в България.

 

 - "Купа Готия" е най-големият турнир в света, успяхте ли да усетите наистина огромния мащаб на турнира и как мина той през Вашите очи?

 - Много труден, тежък и изморителен турнир. Събират се много мачове за кратко време – на ден по два, дори в един от дните на елиминации изиграхме три мача през 2 часа. Пътуванията са дълги между игрищата. Като цяло много тежък физически изморителен турнир, а и психически се натоварваш доста от трудните мачове, които играеш.

 

 - От няколко седмици сте с този набор, какво следва оттук нататък за набор 2004 на Ботев? Предстои участие в новосформираната група за юноши до 15 години, какви са амбициите Ви?

 - Амбициите са ми да подобрим още това ниво, което са достигнали. Както индивидуално, така и отборно. Предстои ни една тежка година в елитна група, която е нов формат за цяла България. Надявам се там да се представим по най-добрия начин, което го заслужаваме, защото сме добър отбор. Ще се борим да сме в челните места.


 - През миналия сезон бяхте треньор на набор 2003, където основна част от състава бяха няколко момчета от набор 2004. Отличават ли се те в момента при своите връстници и това, че са играли с година по-големи, отразило ли се е по някакъв начин на тяхното по-бързо израстване?

 - Да, те са лидерите в момента. Те са лидерите, върху които се гради отборът на набор 2004. Доста им помогна тази година в елитната група и се надявам оттук нататък да вдигнат още нивото, защото им предстои още една година в елитна юношеска група.

 

Източник: botevplovdiv.bg


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»