Читателите ни искат Етичен кодекс

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 09/05/2012 10:46
Читателите ни искат Етичен кодекс

Читателите на Viasport.bg искат въвеждането на Етичния кодекс, показват резултатите от последната ни анкета. Зададохме въпроса "как да спрем грозните сцени по стадионите?"

 

72 души са избрали първият възможен отговор - "клубовете да подпишат Етичния кодекс и при неспазване да бъдат наказвани строго". Припомняме, че можете да видите на сайта ни текста на въпросния кодекс, засега приет официално само от Славия.

 

Нататък обаче личи разнобой, анкетата изглежда доста "шарена", далите своя вот са на различни мнения как да се изкорени един от сериозните проблеми в родния спорт. Така например, на второ място с 33 гласа, е отговорът "да се викат съдии от чужбина".

 

До онези, които са го избрали - не искаме да манипулираме никого, но имайте предвид, че това би бил световен прецедент. Сложихме го като възможност повече нашега. Никъде не се викат задгранични арбитри за двубои на деца и юноши. А в някои водещи страни на такива срещи дори липсват странични съдии и делегат. Понякога флаговете вдигат... подрастващи от школите. Най-малкото, задайте си въпроса: има кой да плати за тези наряди в днешните времена?

 

Ето и резултатите от анкетата:

 

Клубовете да подпишат Етичния кодекс и при неспазване да бъдат наказвани строго: 72 гласа

Да се забрани на родителите да ходят на мачове: 11
БФС да наказва сурово треньори и футболисти: 28
Да се прекратят първенствата и да има само турнири: 11
Да се викат съдии от чужбина: 33
Друго: 23

 

Благодарим на всички, които гласуваха!


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»