Читателите ни искат Етичен кодекс

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 09/05/2012 10:46
Читателите ни искат Етичен кодекс

Читателите на Viasport.bg искат въвеждането на Етичния кодекс, показват резултатите от последната ни анкета. Зададохме въпроса "как да спрем грозните сцени по стадионите?"

 

72 души са избрали първият възможен отговор - "клубовете да подпишат Етичния кодекс и при неспазване да бъдат наказвани строго". Припомняме, че можете да видите на сайта ни текста на въпросния кодекс, засега приет официално само от Славия.

 

Нататък обаче личи разнобой, анкетата изглежда доста "шарена", далите своя вот са на различни мнения как да се изкорени един от сериозните проблеми в родния спорт. Така например, на второ място с 33 гласа, е отговорът "да се викат съдии от чужбина".

 

До онези, които са го избрали - не искаме да манипулираме никого, но имайте предвид, че това би бил световен прецедент. Сложихме го като възможност повече нашега. Никъде не се викат задгранични арбитри за двубои на деца и юноши. А в някои водещи страни на такива срещи дори липсват странични съдии и делегат. Понякога флаговете вдигат... подрастващи от школите. Най-малкото, задайте си въпроса: има кой да плати за тези наряди в днешните времена?

 

Ето и резултатите от анкетата:

 

Клубовете да подпишат Етичния кодекс и при неспазване да бъдат наказвани строго: 72 гласа

Да се забрани на родителите да ходят на мачове: 11
БФС да наказва сурово треньори и футболисти: 28
Да се прекратят първенствата и да има само турнири: 11
Да се викат съдии от чужбина: 33
Друго: 23

 

Благодарим на всички, които гласуваха!


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»