Контрола: Гледай с BGfootball.com Манчестър Юнайтед - ПСЖ НА ЖИВО ТУК! | Четирима български атлети се класираха за финалите на олимпийския фестивал в Тбилиси | Отново „катастрофа” за Валери Адамс | НБА микстейп 2014/15: Най-добрите асистенции (видео) | 36 докосвания за една точка! (Видео) | Шампионска лига: Гледай с BGfootball.com Стяуа - Партизан НА ЖИВО ТУК! | Тихомир Желев: Бих си дал няколко сантиметра височина | Черно море поиска Вуйчовото | Гинес призна рекорд на поляк в скуоша | Сръбските звезди превзеха плажовете в Черна Гора | Радостина Димитрова: Жената е най-красива, когато е влюбена | Радо Стойчев - треньор №1 в Италия | Билетите за световното почти продадени

„Овергаз” откри училище със спортен комплекс

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 20/09/2012 08:45
„Овергаз” откри училище със спортен комплекс

Невероятно бижу бе открито в столичния квартал „Младост” 2 – училище „Българско школо” с модерен спортен комплекс „Арена Овергаз”. То е дело на фондация „Дончеви”.


Първата копка бе направена през юли 2007 г. от изпълнителния директор на компания  „Овергаз” Сашо Дончев, тогавашния просветен министър Даниел Вълчев и Бойко Борисов в качеството му на кмет на София. 5 години по-късно комплексът вече е факт, като в него са вложени около 21 млн. лв.
„Мечтата на г-н Дончев да предложи на българските деца качествено образование и модерна база се сбъдна. Това е лично негов проект и вложените в него средства са лични - коментира административният директор на БК Овергаз Силвия Дунчева, която е пряко ангажирана с работата на новия спортен комплекс.


През настоящата учебна година в новата сграда в кв. „Младост” своите уроци вече провеждат по две паралелки от първи до седми клас, както и детска градина, а догодина се очаква лиценз и за гимназията - от 8-и до 12-и клас. Школото е със засилено чуждоезиково обучение, има школи по театър, музика, народни танци и др.

Час по физическо в "Арена Овергаз"

Голямото предимство за учениците в „Българско школо” е фактът, че могат да използват страхотната спортна база. Комплексът разполага с 25-метров покрит басейн, фитнес, голяма зала за баскетбол, волейбол и други спортове, зала за танци и йога, както и открити площадки за баскетбол, тенис и футбол. Децата от училището ще провеждат часовете си по физическо възпитание в модерните съоръжения, а в останалите часове ще тренират отборите на спортния клуб Овергаз, ще се предложи и свободен достъп за всички желаещи, които искат да изпитат удоволствието от модерната база и съветите на специалисти.

25-метровият басейн ще може да се ползва и от живущите в квартал "Младост"


Допълнително удобство са просторните съблекални към всяка една зала с бани с топла вода и всички други екстри.
Гледката отвсякъде е страхотна, тъй като пред училището е самата Витоша. Дори строящите се наблизо кооперации не могат да загрозят пейзажа, тъй като комплексът е построен нависоко и сякаш гледа случващото се около него от птичи поглед.


„Искаме специалистите, които влязат да работят в спортния комплекс, да бъдат мениджъри и да го управляват - сподели още Силвия Дунчева. – Цялата спортна база ще бъде използвана и от състезателите на Овергаз като искаме да развиваме дружеството и в други спортове. Важното е да се предоставят условията, а оттам всеки е добре дошъл да спортува и дано от масовостта да излязат и бъдещите ни шампиони.”


Цените за достъп до модерната база ще бъдат поносими за хората, увери още г-жа Дунчева. Съвсем скоро те ще бъдат уточнени, след като се направят всички разчети.
„Това е една база, развитието на която трябва всички да приемем като предизвикателство. Да я разработим и да я изпълним с деца и спортуващи хора”, завърши Силвия Дунчева.

 

Тук ще е кафето към спортния комплекс

 

Съблекалните са просторни и уютни.

Мануел Марков: Съжаляваме за пропуснатия шанс срещу Русия

Мануел Марков: Съжаляваме за пропуснатия шанс срещу Русия 17.07.2015 | 17:00

Преди дни националният отбор на България по баскетбол за кадети до 16 години се завърна от силен турнир в Гърция,в който участваха три водещи отбора от Дивизия А - Турция, Русия и Гърция.

още по темата»

Блогът на Виктория Хинковска: Следвайте мечтите си и ще ги постигнете!

Блогът на Виктория Хинковска: Следвайте мечтите си и ще ги постигнете! 06.07.2015 | 16:31

Виктория Хинковска представя България в състезанието по ветроходство на младежката олимпиада в Нанджинг (Китай) през миналото лято, от където споделяше своите трепети и впечатления.

още по темата»

Четирима български атлети се класираха за финалите на олимпийския фестивал в Тбилиси

Четирима български атлети се класираха за финалите на олимпийския фестивал в Тбилиси 29-07-2015 22:59
Лиляна Георгиева на 800 м, Антонио Иванов на 100, Арияна Кузманова скок дължина и Димтър Балев ще спорят за медалите
още по темата»

Контрола: Гледай с BGfootball.com Манчестър Юнайтед - ПСЖ НА ЖИВО ТУК!

Контрола: Гледай с BGfootball.com Манчестър Юнайтед - ПСЖ НА ЖИВО ТУК! 30-07-2015 03:50
Гледай с BGfootball.com Манчестър Юнайтед - ПСЖ
още по темата»

Гинес призна рекорд на поляк в скуоша

Гинес призна рекорд на поляк в скуоша 29-07-2015 20:51
Пьотър Мизило изигра 100 поредни мача в Шчечин
още по темата»