Вечно дерби на полуфиналите при момчетата да 15 години | Новият NIKE HYPERDUNK 2015 в Sportforme.com | Марица, Видин, Левски и Славия на полуфинали при момичетата до 15 години | Програмата на Уимбълдън за събота | Христо Янев: Гриша Ганчев е на светлинни години пред другите | Белгия не даде нито гейм на шампионките от Баку насред Анкара! | Моряците се разделиха със защитник | Трети нов в Левски | Юношите (18) записаха убедителна победа над сборен отбор от Южна Сърбия | Везенков в Барселона е сред топ трансферите в историята на българския баскетбол | Кирани Джеймс бяга за последно утре вечер в Париж | Сандра Перкович „загря” за „Диамантената лига” с турнир в Словения | Асафа Пауъл съчувства на Болт и му желае да се възстанови за световното

„Овергаз” откри училище със спортен комплекс

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 20/09/2012 08:45
„Овергаз” откри училище със спортен комплекс

Невероятно бижу бе открито в столичния квартал „Младост” 2 – училище „Българско школо” с модерен спортен комплекс „Арена Овергаз”. То е дело на фондация „Дончеви”.


Първата копка бе направена през юли 2007 г. от изпълнителния директор на компания  „Овергаз” Сашо Дончев, тогавашния просветен министър Даниел Вълчев и Бойко Борисов в качеството му на кмет на София. 5 години по-късно комплексът вече е факт, като в него са вложени около 21 млн. лв.
„Мечтата на г-н Дончев да предложи на българските деца качествено образование и модерна база се сбъдна. Това е лично негов проект и вложените в него средства са лични - коментира административният директор на БК Овергаз Силвия Дунчева, която е пряко ангажирана с работата на новия спортен комплекс.


През настоящата учебна година в новата сграда в кв. „Младост” своите уроци вече провеждат по две паралелки от първи до седми клас, както и детска градина, а догодина се очаква лиценз и за гимназията - от 8-и до 12-и клас. Школото е със засилено чуждоезиково обучение, има школи по театър, музика, народни танци и др.

Час по физическо в "Арена Овергаз"

Голямото предимство за учениците в „Българско школо” е фактът, че могат да използват страхотната спортна база. Комплексът разполага с 25-метров покрит басейн, фитнес, голяма зала за баскетбол, волейбол и други спортове, зала за танци и йога, както и открити площадки за баскетбол, тенис и футбол. Децата от училището ще провеждат часовете си по физическо възпитание в модерните съоръжения, а в останалите часове ще тренират отборите на спортния клуб Овергаз, ще се предложи и свободен достъп за всички желаещи, които искат да изпитат удоволствието от модерната база и съветите на специалисти.

25-метровият басейн ще може да се ползва и от живущите в квартал "Младост"


Допълнително удобство са просторните съблекални към всяка една зала с бани с топла вода и всички други екстри.
Гледката отвсякъде е страхотна, тъй като пред училището е самата Витоша. Дори строящите се наблизо кооперации не могат да загрозят пейзажа, тъй като комплексът е построен нависоко и сякаш гледа случващото се около него от птичи поглед.


„Искаме специалистите, които влязат да работят в спортния комплекс, да бъдат мениджъри и да го управляват - сподели още Силвия Дунчева. – Цялата спортна база ще бъде използвана и от състезателите на Овергаз като искаме да развиваме дружеството и в други спортове. Важното е да се предоставят условията, а оттам всеки е добре дошъл да спортува и дано от масовостта да излязат и бъдещите ни шампиони.”


Цените за достъп до модерната база ще бъдат поносими за хората, увери още г-жа Дунчева. Съвсем скоро те ще бъдат уточнени, след като се направят всички разчети.
„Това е една база, развитието на която трябва всички да приемем като предизвикателство. Да я разработим и да я изпълним с деца и спортуващи хора”, завърши Силвия Дунчева.

 

Тук ще е кафето към спортния комплекс

 

Съблекалните са просторни и уютни.

Блогът на зам.-министър Калин Каменов: Имам високи очаквания към Вас, мили момичета и момчета

Блогът на зам.-министър Калин Каменов: Имам високи очаквания към Вас, мили момичета и момчета 31.05.2015 | 10:40

Viasport.bg има специалното разрешение на Калин Каменов - заместник министър по въпросите на младежта в Министерството на младежта и спорта, да публикува постове от неговия личен блог.

още по темата»

Селекционерът: Съжалявам за някои неща. И за пропуснатите шансове

Селекционерът: Съжалявам за някои неща. И за пропуснатите шансове 12.05.2015 | 23:00

Тази вечер имаше усмивки по лицата на момчетата от България U17 след мач на европейското.

още по темата»

Кирани Джеймс бяга за последно утре вечер в Париж

Кирани Джеймс бяга за последно утре вечер в Париж 03-07-2015 14:35
Еврошампионът на 200 м Адам Джемили може да пропусне световното в Пекин
още по темата»

Христо Янев: Гриша Ганчев е на светлинни години пред другите

Христо Янев: Гриша Ганчев е на светлинни години пред другите 03-07-2015 21:43
Щял да предава опита си от Миньор в ЦСКА
още по темата»

Програмата на Уимбълдън за събота

Програмата на Уимбълдън за събота 03-07-2015 21:50
Роджър Федерер открива двубоите на централния корт
още по темата»

Вечно дерби на полуфиналите при момчетата да 15 години

Вечно дерби на полуфиналите при момчетата да 15 години 03-07-2015 22:37
Виж съперниците в двата полуфинала nbsp;
още по темата»