Хинковска с 65-а победа в регатите

Ветроходство
Добави в Svejo
    Viasport 25/03/2013 18:54
Хинковска с 65-а победа в регатите

14-годишната Виктория Хинковска постигна 65-ата си победа в клас „Оптимист” в 127-ата си регата, в която участва в своята кариера. Талантливата българка спечели състезанието V Empordá Sailing Meeting, което се проведе на 23 и 24 март в Л′Ескала, Испания.

40-те състезатели, които застанаха на старт в нейния клас, се изправиха пред сложни метеорологични условия и в двата дни на регатата. Непостоянен и променлив вятър, дъжд, силно морско течение и високи вълни допълнително затрудниха младите ветроходци към намирането на най-краткия и бърз път към финала.

В петте гонки Виктория постигне следните класирания: 2-1-1-1-5 и след изхвърляне на 5-ото място заслужено се нареди на първа позиция в крайното генерално класиране с 5 т. На второ място с 10 т. завърши Ориол Пиня Аймар, а трети с 13 т. е Нил Субиратс.

За отбелязване е, че в клас „Лазер Стандарт” в регата участваха двама олимпийски медалисти – Хосе Луис Доресте (Сеул′88) и Мигел Ногес (Москва′80).

Пълното класиране в клас „Оптимист” - ТУК


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


 -----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»