Прекратиха контрола заради разярени родители

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 12/08/2013 21:00
Прекратиха контрола заради разярени родители

Контролата между родените през 2000 г. детски отбори на ДИТ и Славия на стадиона в столичния квартал "Драгалевци" е прекратена заради грозни сцени от страна на родители, научи Viasport.bg.

Срещата се игра преди броени дни и е спряна още около 20-ата минута при резултат 1:0 за гостите. По разкази на няколко независими един от друг източници, сред които шефът на ДИТ Румен Павлов и хора от другия лагер, "тон за песен" са дали близки на малките футболисти от Славия. Те се ядосали заради няколко по-твърди влизания от страна на играчи на ДИТ.

Обстановката ескалира след единоборство, при което се стига до контузия в глезена на славист. Тръгва порой от обиди, псувни... На висок глас. Родители на отсрещния цвят не остават длъжни. Стига се до "размяна на любезности". Пред Viasport.bg Румен Павлов сподели, че се е намесил с идеята да успокои страстите. Разярени зрители, включително жени, обаче насочват гнева си към него, сипят и заплахи. Тогава Павлов прекратява двубоя.

А става въпрос само за една контрола, дори не за мач от първенство. Става въпрос и за деца, които, както добре е известно, попиват първо от своите родители. Няма значение за кой клуб или отбор става въпрос. Малките едва ли са искали да се наранят умишлено.

За незапознатите - клубовете и най-вече треньорите в ДИТ и Славия поддържат приятелски отношения, помагат си, заедно участват на турнири в чужбина, обменят информация...

Viasport.bg учтиво напомня на въпросните родители на деца в Славия, че техният клуб единствен в българския футбол въведе и подписа Етичен кодекс, доста популярен в западна Европа и САЩ. Знаем, че текстът е раздаден на близките на "белите". Касае ги пряко. В същото време нерядко ставаме свидетели на ексцеси и от тяхна страна. Горното, разбира се, важи за всички останали, нищо, че клубовете им не са приели кодекса.

Кога и как кодексът бе приет от Славия, ВИЖТЕ ТУК

Пълният текст на документа, ТУК

Снимката е архив.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»