Бургас в очакване на детска Шампионска лига

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 20/11/2013 12:00
Бургас в очакване на детска Шампионска лига

Бойна готовност цари в бургаските детски градини. Малчуганите са затаили дъх и очакват с нетърпение най-голямото спортно събитие от масов характер в края на годината. Предстои детската Шампионска лига по футбол.

 

Учебните заведения влизат в лют сблъсък за челните места, а общият брой на участниците ще е около 800-850 на възраст между три и седем години, всички до един възпитаници на ДФК Звездичка.

Този и следващият уикенд са квалификациите, а срещите ще се играят в закритата модерна зала „Странд - царството на футбола”. Финалите също ще са там, навръх празника на морския град Никулден. Присъствие като гости са заявили редица авторитети, добре известни на широката публика.

В миналогодишното издание председателят на школата Петър Алексиев докара не кой да е, а силния човек в УЕФА за детско-юношеския футбол Мордехай Шпиглер. „Убеден съм, че ще стане за поредна година голям празник. Наясно съм, че децата са нетърпеливи да покажат натрупаните умения пред най-верните си фенове. Те израстнаха много и повишиха класата си. Треньори имат заслуга за това. Ще имаме и доста дебютанти, които съвсем от скоро са се включили към нашата програма и методика на обучение в съвсем ранна възраст”, заяви Петър Алексиев.

Той няма да изпуска от поглед нито един мач, понеже турнирът ще му послужи да селектира най-добрите момичета и момчета за съответните възрасти при областни, републикански и международни състезания. През календарната година Звездичка участва в такива и представи на висота Бургас и заслужено получи много награди.

В духа на истинската Шампионска лига децата ще облекат безплатно пъстроцветни футболни екипи. „Така стана, че и в училищата в които работим осигурихме качествена екипировка, а имената на дарителите са на гърдите на децата. Каква по хубава реклама от спорта и то детския.

 

Да развиваш такъв е наблагодарна и трудоемка работа, но вярвам, че усилията се оценят. Като стана въпрос за училищата, при тях без много шум, вътрешното първенство върви под пълна пара”, заяви още Алексиев.

 

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари
LIVE: Тунджа Ямбол - БУБА баскет, мач за 3-о място за Купата на БФБ за кадети до 16 г.
28.May.2017 09:55

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ)

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ) 24.05.2017 | 11:50

Левичарят от България - така можем да опишем с две думи един от най-добрите ни тенисисти при юношите Антъни Генов.

още по темата»

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии 18.05.2017 | 12:30

Дария Радулова е лидер на дамския отбор по програмата на българската федерация по тенис „3Т – Тенис Тийм Талант” във възрастта до 14 г., колкото всъщност навърши тя през януари.

още по темата»

Залози в помощ на спорта

Залози в помощ на спорта 16.04.2017 | 10:17

Като лидер в Европейския съюз по обездвижване и затлъстяване сред децата и като държава с рязко влошено представяне на големи спортни форуми България определено има проблем.

още по темата»