Байкърите пак се събират над Сопот

Планинско колоездене
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 06/10/2010 12:51
Байкърите пак се събират над Сопот

Второто издание на Shamhala Open Cup за тази година ще се проведе от 8 до 10 октомври на специалното трасе за планиснко колоездене, което се намира над град Сопот.

Shamhala Open Cup е най-мащабното състезание по планинско колоездене в България, което вече има зад гърба си три изключително успешни години. Любителите на маунтинбайка по традиция се събират в единствения специализиран център за екстремни спортове, който се намира близо до Сопот.

От няколко години на Шамбала се практикуват парапланеризъм, планинско колоездене. В комплекса има условия за зорбинг и приключенски парк с въжени препятствия. От първото официално състезание през 2005 г. досега през това трасе са преминали стотици от най-добрите парапланеристи, маратонци и велосипедисти на Балканите.

 


С подобни изпълнения фор кросът събира очите на публиката.
Снимка:shambhala-bikepark.com


През 2007 г. се открива голямото 4х трасе, на което се провежда и първия  Shamhala Open Cup. Тази година дисциплините са спускане (DH), и фор-крос (4x). Състезанието е регистрирано в каленара на UCI като клас Е2, а датите са съобразени с международния календар и така много от най-бързите състезатели от чужбина няма да имат пречка за участие на спусканията в България. 

Спускането се провежда по 4-километрово трасе, което е с денивелация от над 800 м. Кара се за време във формат, подобен на този в ски спусканията. При фор кросът има групови стартове и елиминации на сравнително късо трасе. Трудността и атракцията идват от множество изкуствено направени скокове и виражи.


В състезаниетоучастват много от най-бързите състезатели и състезателки на Европа.
Снимка:shambhala-bikepark.com


По програма в четвъртък състезателите ще се запознаят с трасето, а в петък са тренировките и квалификациите в спусканията.  В събота ще има свобободни тренировки, квалификации и финали във фор кроса. В неделя са финалите в спусканията.

Повече информация за състезанието можете да намерите на сайта www.shambhala-bikepark.comКоментари
Още по темата