Победителят: За година промених самия себе си - имам по-високи цели

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Яна Касова 31/01/2014 17:48
Победителят: За година промених самия себе си - имам по-високи цели

Европейският вицешампион на 100 м за юноши Денис Димитров получи третия приз за Най-добър спортист при подрастващите в класацията на Viasport.bg. Спринтьорът, който с 10,16 сек подобри националния рекорд на страната ни за старша възраст и завърши 2013 г. като №1 в ранглистата на Европа за възрастта си, вече има много по-високи цели. Той тренира за шампионски позиции. Ето какво сподели Димитров веднага след церемонията по награждаването на Златната десетка на Viasport.bg в хотел Sense днес.  

 

-Денис, започваш годината с успех. Изпревари една дузина световни и европейски шампиони за първото място в класацията на Viasport.bg за Най-добър млад спортист на България за 2013 г. Победа ли е това за теб?

 

- Да, напълно. Победа е, която не очаквах. Затова искам да благодаря на всички журналисти, че ме оцениха по този начин. Добро начало е за 2014-а година. 2013-а тръгнах с добри резултати, а сега се надявам 2014-а да е още по-успешна от изминалата.


- Европейският сребърен медал е бил основна тежест при гласуването на журналистите. Когато се обърнеш към 2013-а обаче, кой е твоят момент?

 

- Моят момент е 10.16 на 100 м. Рекордът който направих в Правец. Това беше най-неочакваното нещо за мен в живота ми. Очаквах да бягам за рекорд, но такова нещо не очаквах от себе си.


- Какво си мисли едно момче, когато стои на стълбичката за награждаване на един голям форум?

 

- Искрено се надявам да застана на най-високото стъпало на голямо първенство, да усетя какво е да си шампион, да чуя химна. Миналата година станах втори на европейско. Усещах разочарование в себе си, но постепенно осъзнаваш колко много тежи и това място и оценяваш успеха си. Сега вече съм щастлив.


- С какъв резултат искаш да изпратиш 2014-а?

 

- Под 10.10 сек, но редовно да бягам в рамките на това време. И искам едно добро представяне на европейското първенство.


- Ти си първият лекоатлет, който застава на първо място в класацията за Най-добър млад спортист на Viasport.bg. Познавайки подрастващите на стадиона, има ли кой да те наследи на това място догодина?

 

- Искрено се надявам, пожелавам го на всеки.


- Този Денис Димитров през януари 2014-а по-различен ли е от онзи Денис Димитров през януари 2013-а, от който никой не очакваше нищо и не носеше отговорности. Промени ли се след успехите през изминалата година?

 

- Промених се, но не в тази посока да се правя на много велик. Промених самия себе си, така че сега съм много по-мотивиран, знам, че мога, тренирам целенасочено и очаквам всичко от себе си, да направя най-доброто. Имам високи цели, дано всичко е наред.


- Какви са най-близките ти планове, как върви подготовката?

 

- Нормално. За зимата - все още не съм решил дали ще участва. Но най-вече съм устремен към лятото, когато има европейско първенство за мъже, това ще бъде пикът ми. За зимата ще реша до 1-2 седмици.


- Къде тренираш в момента?

 

- Тренирам на базата на НСА, до преди една седмциа бях на лагер в Унгария. Там условията са много добри. В НСА също е топло. Надявам се все повече бази да се изграждат тук за зимата, защото е много трудно.


- Обикновено българските спортисти се оплакват от условията за подготовка у нас. Но пък видяхме, че един спринтьор – чужденецът Юниер Перез Ромеро избра България за тренировки и снощи с 6.50 сек стана №1 в света за сезона на 60 м.

 

- Сутринта, точно преди да тръгна за церемонията, си пуснах компютъра, за да изгледам това бягане. Юниер е едно много талантливо момче, виждах го как тренира заедно с мен в НСА. Резултатът му показва именно неговия труд. Трудът, който полага, се отблагодарява – това е личното му постижение. Явно тандемът Валя Демирева- Юниер е много добър и се надявам да имат още успехи. 


ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ - ВИЖТЕ ТУК


Кратки данни за призьорите - ТУК

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО - ТУК

 

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари
Betway