Състезатели от 6 държави идват за Plovdiv Open по аеробика

Аеробика
Добави в Svejo
    Viasport 16/09/2014 16:37
Състезатели от 6 държави идват за Plovdiv Open по аеробика

От 19 до 21 септември Пловдив за пореден път ще е домакин на традиционния вече международен турнир по спортна аеробика - 5th Plovdiv Cup Aerobics Open. Състезанието е включено в годишния календар на международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Предстоящото събитие се организира от СК „Аеробика – АМД” с подкрепата на Община Пловдив и Българския съюз по аеробика с председател Йорданка Благоева.

Турнирът ще се проведе в Спортната зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. В Пловдив ще пристигнат над 150 участници от 6 държави - Австрия, Алжир, Италия, Швеция, Турция, и България.

Състезателите са разпределени в 4 възрастови групи: деца (от 9 до 11 г.), юноши и девойки младша възраст (от 12 до 14 г.), юноши и девойки старша възраст (от 15 до 17 г.) и мъже и жени (над 18 г.).

Българската школа е една от най-силните в света, доказателство за което са десетките медали завоювани от наши състезатели на престижни световни и европейски първенства. На завършилото през юни световно първенство за юноши и девойки в Канкун (Мексико) България завоюва три медала – два златни и един бронзов.

Пловдивчаните Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов (на снимката) защитиха световната си титла от 2102 г. и за втори път станаха шампиони на планетата в категория смесени двойки. В допълнение на това Антонио Папазов завоюва златен медал в категория индивидуално юноши.

Oще една състезателка на пловдивския клуб „Аеробика – АМД“ - Минна Ангелова, спечели бронзовия медал в категория смесени двойки със своя партньор от Хасково Тихомир Баротев.

 

Източник plovdiv.utre

 

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари