Малката Деница зарадва съучениците си с награди от ДЗИ

Общество, Образование
Добави в Svejo
    Viasport 30/09/2014 17:17
Малката Деница зарадва съучениците си с награди от ДЗИ

8-годишната Деница Димитрова зарадва съучениците си от  ІІІ г клас на 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев” в София с награди, осигурени от ДЗИ. Тя спечели една от 10-те награди в конкурса „Моето ДЗИ” за рисунка на тема „Безопасността на пътя с ДЗИ”.

 

Общо 800 деца от 6 до 14 г. от 75 училища в цялата страна изпратиха свои творби и максимално затрудниха избора на журито. Дени е единствената отличена от София и днес в часа по математика тя получи наградата си от Цанко Кръстев - мениджър „Реклама и комуникации“ в ДЗИ в присъствието на директорката на училището Елеонора Лилова и класната си Румяна Никова.
Всички отличени в конкурса получават награди не само за себе си, но и за цялото училище – по 30 статива за чин и пособия за рисуване. Деница бе седмата наградена от 10-те победители. Тези дни своите награди ще получат Красимира Режева от Стара Загора и Делян Даскалов от Бургас, както и ІV а клас на СОУ „Железник“ в Стара Загора, който получава колективен приз.

 10-те победители – ВИЖТЕ ТУК

„Дени е изключително талантливо дете, участва във всички извънучилищни форми, печели награди и в математическо състезание, а сега и в този конкурс. По принцип децата са ни много активни и участват в различни инициативи, но, разбира се, трябват им малко напътствия от страна на учители и родители. За първи път приемаме толкова голяма награда и смятам, че това допълнително ще стимулира децата”, сподели с екипа ни класната на ІІІ г г-жа Никова.

Тя прие класа си след час по физическо, раздаде на всички закуската – по една ябълка, и накара децата да подредят класната стая, за да приемат важните гости.


„За конкурси ми каза моята майка и реших да се включа. Рисуването е любимият ми предмет в училище, както и „Домашен бит и техника”. На моята рисунка съм изобразила две деца, хванати за ръка, които пресичат пешеходната пътека, а колите са спрели да им направят път”, разказа победителката Деница Димитрова. Тя допълни, че обича да кара колело, а автомобилите наоколо не я притесняват, тъй като го кара по тротоарите.

 

Картината на Деница и на всички участници - ВИЖТЕ ТУК


Докато говорим с Дени, всичките й съученици се събират около нас. Естествено, на повечето любимият им предмет е изобразителното изкуство, но тук-там се чуват и „математика”, и „български език”. На Майк пък най-любим му е футболът, който играе в училищния двор, а на Лина - танците. Оказа се, че освен Дени, в класа има наградени и от състезания по фехтовка, и от математически съревнования. Сред любимите книжки на третокласниците пък са „Пипи дългото чорапче”, „Том Сойер” и „Лукчо”.


Ето че пристигат и очакваните за награждаването гости. „Нали знаете за какво сме тук – за контролното по математика”, пошегува се с децата Цанко Кръстев от ДЗИ. А после побърза да ги успокои - „Спокойно, за нещо по-приятно сме - ще се награждаваме”.

Разбира се, в центъра на вниманието бе победителката Деница, която получи календар с рисунките на отличените, където, по думите на неин съученик, ще отбелязват рождените си дни.


„Тази награда означава признание за един детски талант. Тя е една детска усмивка повече и един много щастлив клас. Цялото училище ще се гордее с тази награда - заяви директорката Елеонора Лилова, която не пропусна да се похвали, че в школото кипи културен и социален живот, за което е получило и други награди и признания.

 


Директорката на 2 СОУ Елеонора Лилова поздрави Деница. Снимки Реал-Спорт


„Това е една от поредните инициативи, които организираме за децата и за училищата. „Моето ДЗИ” е национален конкурс за детска рисунка. Това е шестото му издание, като тази година се проведе на национално ниво. Радваме се, че децата проявяват много голям интерес към него – сподели и Цанко Кръстев. - В началото на ноември ще организираме и спортна инициатива „Спортни звездички”, която ще бъде в спортните зали на 4 от големите градове в България и ще е състезание между училищата. Преди това пък се опитахме да запалим децата за спорта чрез големите спортни звезди на родината ни. По принцип сме обърнати към децата, спорта и екологията – в тези три направления ДЗИ развива своята социално-отговорна дейност. Това са нещата, на които според нас трябва да се обърне внимание, за да се изгради едно по-добро общество. Като погледнете децата как реагираха днес, няма как да не сме доволни, че сме на правилния път”, допълни Кръстев като не пропусна да благодари на агенция „Реал – Спорт” и фондация „Изкуството и детето” за подкрепата при осъществяването на конкурса.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари