Осми пореден мач деца срещу родители в БУБА Баскет

Баскетбол
Добави в Svejo
    Viasport 27/12/2014 14:40
Осми пореден мач деца срещу родители в БУБА Баскет

За осми пореден път БУБА баскетбол изпрати календарната година с празник, в който участваха всички деца от школата на клуба и техните родители.

 

И тази година интересът към този станал вече традиционен двубой, събра изключително голям брой родители и деца от школата на БУБА. Президентът на БУБА баскетбол Борислав Хаджирусев се бе заел с отчитане на резултата на електронното табло в залата на стадион "Васил Левски", но усилията му стигнаха само до достигане на 3-цифрените изражения.

За поредна година събитието бе подобаващо, с много емоции за край на една много успешна за клуба година. През изтеклата 2014-а БУБА баскетбол завърши на второ място на финалите за 12 годишна възраст, докато 14-годишните завоюваха титлата и златните медали на републиканския шампионат в София. Доста от възпитаниците на клуба пък имаха подобен успех в по-горните възрасти, от името на Левски, но от есента отново се състезават и побеждават с цветовете на БУБА.

Двубоят започна със сблъсък между по-добрите родители в баскетболно отношение срещу момчетата, родени 2000-ата и 2001 г. Те дадоха тон с резултатна игра, а в нея и самите родители показаха завидни умения. След тях емоциите продължиха с атракция между юношите на клуба срещу бивши възпитаници от БУБА, които сега играят в различни отбори на мъжко ниво.

 

Двата основни коша в залата героично устояха на космическите забивки от страна на Алекс Симеонов, Евгени Хаджирусев, Андреас Кириакидис, Любомир Недков, Мартин Горунов, Георги Митровски, Цветан Маловски, Георги Кръстев, а най-щастливи от изпълненията им бяха по-малките възпитаници от школата на клуба, които наградиха всяко едно изпълнение на батковците с мощни аплаузи.

Емилия Кръстева и Борислав Хаджирусев благодариха на всички баскетболисти за усилията, както и за положителните емоции през 2014 г. Те похвалиха и родителите, които държат техните деца да са в залата. Благодарности за положените усилия получиха също и треньорите Мануел Марков, Светла Йорданова, Борис Бракалов, Магдалена Христова, както и шефът на клуба Борислав Хаджирусев. Кръстева не забрави да благодари и на всички треньори в училищата, които отделят специално внимание за занимания в добиващата все по-голяма популярност БУБА лига. Хаджирусев от своя страна похвали всички за успехите през настоящата и пожела още по-добра предстояща година.

Всички деца и родителите им получиха късметчета за новата 2015-а година от ръководителите на клуба, които се бяха постарали и с кетъринг за събитието. Накрая всички си направиха обща снимка за спомен, вече осма в колекцията на една от най-добрите школи за баскетбол в страната.

www.bubabasket.com, снимка: Sportsimages


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари
Betway