Стивън Петков: Спряхте ми правата за 1 час. А кога ще ми ги върнете?

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 29/04/2015 12:58
Стивън Петков: Спряхте ми правата за 1 час. А кога ще ми ги върнете?

Стивън Петков изпрати емоционално писмо до Viasport.bg, в което за пореден път задава въпроса защо БФС не му възстановява правата.

 

Както е известно, на 5 август миналата година дисциплинарната комисия на централата спря състезателните права на трима футболисти, сред които и Петков, покрай скандала с опита за черно тото в националния тим до 19 г. преди европейското в Унгария миналото лято.

 

Причината бе образувано досъдебно производство. То вече е приключило и има повдигнати обвинения срещу трима души, като Стивън не е сред тях. Поради това на 9 април адвокатът на привлечения в Берое нападател внася документи за ново разглеждане на случая в ДК.

 

Документите са над 10 и от тях личи, че Петков не е подсъдим, а прокуратурата не го разследва за извършено престъпление. Въпреки това няма отговор от комисията.

 

Вижте писмото на родения през 1995 г. футболист, публикуваме го без съкращения:

 

"Неизвестността ме напряга и ме кара да си задавам въпроси, на които за съжаление нямам отговор. Всяка седмица чувам едно и също. Само уверения, че ще ми бъдат възстановени правата, но официално нищо. Не знам какво да си мисля?! Притеснен съм... не мога да тренирам спокойно, не спя спокойно, не съм този Стивън, който трябва да бъда... Изнервен съм постоянно, това ме кара да избухвам спрямо близките ми. Спрямо тези, които са най-ценни за мен в този период.

 

Ако това е живот, то нека да си го живее този, който го заслужава. Не мисля, че това съм аз! Искам да разбера едно нещо най-накрая... Български футболен съюз, ДОКОГА? Колко още е нужно?! Когато решихте, че ще ми спрете правата, го направихте за един час. А когато дойде момента, след всички събрани доказателства, които ме оневиняват, да ми ги върнете, не можете да се съберете почти година. Когато подадохме първите документи, хората там си мислеха, че са фалшиви.

 

Вторият път Апелативната комисия не уважи искането ми. Изпращахме документи трети път, но никой не ги прие. Всеки път, когато ги подавахме и търсехме справедливост, никой не им обръщаше внимание, защото вече бях нарочен за виновен.

 

Подавахме отново и отново, но никой не си мръдна пръста да ме изслуша или да провери какво се случва в това следствие. Или пък са наясно, но се правят на луди?! Потресен съм от това как се разви ситуацията.

 

На 09.04.2015 г. са подадени последните документи, в които е описано абсолютно всичко и става ясно, че нямам нищо общо с това, в което ме забъркаха. От този момент насам няма абсолютно никакъв отговор!

 

Нека някой да излезе и да каже какво се случва и да ми обясни защо съм наказан? Защо вече девет месеца и 27 дни аз съм очернен и държан настрана от футбола? Нека някой излезе и обясни тази очевидно странна ситуация.

 

Не знам кой и какво иска да постигне. Чаках, чаках... чаках, вадих какви ли не документи. Плащах по инстанции и съдилища такса след такса, за да вадя едни и същи документи заради хора, които спят докато са на работното си място.

 

Ако това ни е начина на работа и професионализма, то какво да очакваме?! Тук такса, там такса, а някой от тези, които ми спряха правата, поне веднъж замислял ли се е как живея? Замислял ли се е как живее един сирак, на когото му спират правото на труд, правото да работи, за да живее???

 

Кажете, излезте и кажете, а не всеки да си мълчи и да се прави на луд. Не, не сте си задавали този въпрос и аз много добре го знам. Вероятно на всички ви е ясно каква е истината и сега се чудите как да излезете и да признаете, че може би сте сбъркали?
Когато искаш да дадеш пример, го правиш като професионалист, но и във всеки един момент, когато сбъркаш, трябва и да си готов да си признаеш."

 

Екипът на сайта Viasport.bg е готов да предостави думата по случая на всеки, който иска да каже нещо, стига да е аргументирано.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари