Празник „Шарено яйце” зарадва учениците от „Младост”

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 05/05/2015 15:20
Празник „Шарено яйце” зарадва учениците от „Младост”

ЧСОУ „Българско школо” съвместно със Столично община организира и проведе Великденски спортен празник „Шарено яйце”. Проектът е финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София - Европейска столица на спорта през 2018 г.”.


В него участваха 136 ученика от 3 училища на район Младост - ЧСОУ „Българско школо”, 131 СОУ „К. Тимирязев”, 144 СОУ „Народни будители”, чрез извънкласни дейности по художествена гимнастика, мажоретни изпълнения, народни танци и баскетбол. Заниманията се водиха от лицензирани треньори и квалифицирани педагози по най-актуална методика, съобразена с възрастовите групи и изискванията на МОН и ММС.

 

Заключителната изява се проведе в зала „Арена Овергаз”, където се изиграха финалните мачове по баскетбол, придружени от мажоретни изпълнения на формацията на ЧСОУ „Българско школо”, виртуозните съчетания на децата от групите по художествена гимнастика и народни танци. Всички участници бяха наградени с медали и лакомства, а за победителите имаше и купи. В съдийския апарат бяха включени ученици от СУ „Ген. Вл. Стойчев” и студенти от НСА.

 


Пред пълната зала Валентин Колев- експерт по спорт на СО „ Младост” при връчването на голямата купа за комплексен победител на директорката на ЧСОУ „Българско школо” Евгения Елмазова каза: „Фестивалът от проекта ”Шарено яйце- Великденски спортен празник” премина при отлична организация, а децата демонстрираха завидни спортни умения.

 

Надявам се спортът да остане предпочитана личностна изява в свободното им време, където ще усвояват нови знания и умения, ще привикват към здравословен начин на живот, ще имат нови приятели и ще формират социални качества.”

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари