Учениците от ЧСОУ „Свети Георги” откриха благотворителна изложба (ВИДЕО)

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 19/05/2015 17:42
Учениците от ЧСОУ „Свети Георги” откриха благотворителна изложба (ВИДЕО)

Ученици и учители от ЧСОУ „Свети Георги” откриха международна благотворителна изложба "Природа и технологии: децата разказват чрез заобикалящата среда" в съдействие с училища Дога, Истанбул (Турция) и Начално училище Лоутър, Лондон (Великобритания).

Със събраните средства от изложбата ще се подпомогне Организацията на хора с увреждания чрез Център за психологически изследвания.

Целта на сътрудничеството между училище „Свети Георги“, София с училища Дога, Истанбул и Начално училище Лоутър, Лондон е да обедини два елемента – технология и природа, които традиционно се възприемат за несъвместими. Идеята е на децата да бъдат предоставени познати технологични пособия, с които да „уловят“ красотата на природата, като в процеса на работа у тях се формира екологична принадлежност и култура.

Целта е да се излезе извън границите на традиционното училище, да се свържем с природата и да се следва и развива естественото чувство у децата на удивление от природата. Това е цялостно природно изследване през призмата на фотографските лещи, както и други технологични средства, или чрез включване на различни артистични подходи и културно значими елементи във връзка с природата. На децата се осигурява това, което е лесно достижимо и познато, което да бъде използвано по един необичаен начин за откриването на красотата, мистерията и естетиката в природата. Тези природни разкази са развити по различни начини в нашия общ проект, чрез концептуално изкуство, ленд арт, пърформанс, междупредметни изследвания на културно значими елементи, свързани с природата, нейните чудеса, както и чрез работа с природни и рециклирани материали.

Изложбата беше открита в неделя, 17 май, в Експо 2000, сграда 2 на бул. „Н. Вапцаров” 55 и ще продължи до 23 май. Може да я посетите в часовия диапазон между 9.00 и 18.00 часа.

ВИДЕО ОТ ОТКРИВАНЕТО – ВИЖТЕ ТУК

 

----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари