Дисквалифицират Хасан и Ибрахим от конкурс заради гаф на баща им

Култура
Добави в Svejo
    Viasport 15/07/2015 16:05
Дисквалифицират Хасан и Ибрахим от конкурс заради гаф на баща им

Организационният комитет на “Американ протеже” е изпратил писмо до близнаците пианисти от Шумен Хасан и Ибрахим Игнатови, че ще бъдат дисквалифицирани като победители в състезанието в САЩ, тъй като са нарушили строгите правила за поведение в „Карнеги хол”. Причината за острото писмо до 11-годишните момчета е баща им Денис Игнатов, който въпреки изричната забрана снимал и качил три клипа с изпълнения в YouTube, пише в. „Монитор”.

Тази пролет талантливите близнаци спечелиха първи места, а за да сбъдне пътуването им до Америка, правителството им отпусна 20 хиляди долара.

“Скъпи Ибрахим Игнатов и Хасан Игнатов, получихме много имейли от родителите на други участници, изясняващи, че вашите родители или гости са правили видеозаписи и са ги качили в YouTube - пишат от конкурса. - Ние очакваме участниците да са прочели ръководството за рецитала и да са осъзнали, че „Карнеги хол” е икона за музикантите, като музей със собствени традиции. Очакваме участниците да покажат своето най-добро поведение и респект към правилата на залата и ограниченията”, се казва още в писмото, в което се настоява за свалянето на трите клипа от сайта.

„Американ протеже” ще дисквалифицира близнаците заради наглостта и липсата на култура на бащата. А бяха тръгнали да прославят България, нали заради това правителството им подари сумата от 20 хиляди долара”, избухна във Фейсбук доскорошният мениджър на момчетата - живеещата в Ница българка Дора Пенева-Вилчек. Още през април тя запознала Денис Игнатов и семейството му с меморандума с правилата за концерта на 23 май. В него с червен удебелен шрифт е посочено, че правенето на снимки и видеозаснемането е строго забранено както в „Карнеги хол”, така и в бекстейджа през цялото време.

“Свързах се с това семейство заради децата. Бях прочела, че в Шумен и в училището ги тормозели и не ги искали. Исках да им помогна не само като пианисти, но и да преодолеят заекването с помощта на добър логопед психолог”, връща лентата Дора. Тя предложила на голямата фамилия да се настани в неин имот на 20 километра от Варна, за да могат момчетата да се запишат в музикалното училище там. Тъй като съдбата я оставила преди една година сама, а нямала и собствени деца, установила контакт с Игнатови и разбрала за проблемите им, решила да помага доброволно като техен мениджър. Нещо повече, направила завещание, в което оставяла на близнаците имота си в село Здравец, Варненско.

 Междувременно Денис и семейството му решили да се изселят във Франция и на 9 март направили пълномощно при шуменски нотариус, с което дали пълни права на Дора да урежда пред френските власти всички формалности във връзка с преместването им и продължаването на обучението на децата. Пенева-Вилчек платила 2500 долара такси за участието на Хасан и Ибрахим в „Американ протеже”. “Оказва се, че за едно и също събитие се осигурява петорно финансиране. Училището на децата и община Шумен са платили билетите до САЩ, отделно имаше набирателна сметка, нощувките в Ню Йорк (както и в Санкт Петербург по-късно) бяха безплатни в апартамент на мисията ни в ООН, както и парите, отпуснати от правителството. Има ли отчет за тези пари?”, пита се тя.

 


Денис Игнатов си съчинил концерта с Ланг Ланг

“Талантливите пианисти Хасан и Ибрахим ще се включат в концерта на китайския пианист Ланг Ланг в „Метрополитън”, Ню Йорк.” Тази информация, тиражирана в българските медии в средата на май, отворила очите на мениджърката им.

“Нямаше никакъв съвместен концерт, нито пък е бил планиран”, разкрива Дора. Пребиваването на децата в Ню Йорк съвпаднало с честванията на 100-годишнината на азиатския департамент на „Метрополитън мюзеум”, където на 14 май по този повод поканили Ланг Ланг. Българка, живееща в САЩ, решила да зарадва децата, като им осигури билети. За да могат да присъстват на концерта, Хасан и Ибрахим кацат с баща си в САЩ ден по-рано от предвиденото. В трите билета Денис вижда златен шанс за промоция на близнаците. “Той беше много упорит, заяви, че искал в края на концерта Хасан и Ибрахим да поздравят Ланг Ланг и публиката с „Рапсодия Вардар”, уточни благодетелката. Игнатов действал на своя глава. След изпълнение на Ланг Ланг в тъмната част на сцената се появили близнаците с листче, на което пишело, че са от България, не знаят английски, но искали да го поздравят. Китаецът ги погледнал, но разбрал, че става въпрос за импровизации извън сценария, и се обърнал отново към публиката.

 


Автор: Красимир Крумов, материалът е публикуван във в. „Монитор”


Заб.: Заглавието е на Viasport.bg

 

 

---

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари
Още по темата