Николета Николова с бронз от световното по снукър

Снукър
Добави в Svejo
    Viasport 27/07/2015 17:40
Николета Николова с бронз от световното по снукър

Българката Николета Николова стигна до полуфинала на провелото се в Букурещ (Румъния) световно първенство по снукър за младежи и девойки под 21-годишна възраст.


В турнир с изключително тайландско надмощие - Тайланд грабна златото и при девойките, и при младежите, в предпоследния кръг от надпреварата Николета Николова беше равностоен съперник на единствената състезателка със сенчъри брейк Нучарат Вонгарутай. Тайландката взе оспорвания първи фрейм (52:72) и когато Николова имаше реалната възможност да изравни резултата, Нучарат буквално й открадна втория фрейм като разчисти масата (45:48). Ники беше набрала скорост и прелетя през третия фрейм с второто си халф-сенчъри за турнира (51 точки), а в четвъртия с добра серия от 32 изравни резултата в партиите (73:33, 62:41). Последвалата кратка почивка сякаш се оказа повратен момент - спря инерцията на Ники и даде време на Нучарат да събере достатъчно сила, за да вземе следващите два фрейма (3:59, 14:45) за краен резултат 4-2 в полза на Тайланд.

Така заслужено България има своя медалист от световното първенство по снукър.

 

При младежите Спасиан Спасов преодоля груповата фаза, но отпадна в първия кръг на директните елиминации и така си осигури място в най-добрите 64 в света. Спас е и единственият от младежите ни с халф-сенчъри брейк на турнира - точно 50 точки.


Все пак, на финала при девойките имаше българско участие - съдийстването му беше поверено на зоркото око на Десислава Божилова!


БФ снукър изпрати петима състезатели - Николета Николова, Спасиан Спасов, Виктор Илиев, Теодор Чомовски и Сашко Димитров, както и трима родни съдии - Десислава Божилова, Диляна Георгиева и Пламена Манолова, които представиха достойно българския снукър на международната сцена.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари