Ивет Лалова след успеха си в Пекин: Зарязвам 100-те метра

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Яна Касова 29/08/2015 16:45
Ивет Лалова след успеха си в Пекин: Зарязвам 100-те метра

Ивет Лалова-Колио записа най-успешното световно първенство в кариерата си. В Пекин тя се нареди 14-а на 100 м, а на 200 м участва в първия си финал и завърши седма. Тя подобри личния си рекорд на 100 м за сезона на 11.09 сек, а на 200 м беше най-бърза в кариерата си – 22.32 сек. Българката сподели пред пратеника на BGathletic.com в Пекин какви емоции е имала на „Птичето гнездо”.

- Ивет, завърши световното първенство за теб. Как би обобщила за себе си изминалата седмица?
- Аз се чувствам много голяма късметлийка и много благословена. Моята история е дълга. Вие я знаете от самото начало. И след всички перипетии и неща, наистина съм благодарна. И смятам, че имам много голям късмет да бъда тук. Защото не е въпрос само на труд. Има много атлети, дори съм сигурнма, че 99% от атлетите полагаме еднакъв труд, еднакво се мъчим, еднакво се лишаваме. Знаем и колко много атлети не успяха да стигнат дори до това световно първенство, защото нормативите са много високи, изключително трудни за покриване. Аз тренирам с Инна Ефтимова и видях тя как цяло лято гонеше тези квоти. Нивото в леката атлетика се вдига все повече и много атлети не успяват да стигнат дори до участие на голямото първенство. Има и атлети, които цял сезон побеждават – на Диамантени лиги, турнири, а ги няма да участват тук или други не видях в полуфинали, финали. Например, препятствията жени, няма ги. Предварително  си бяха разпределили тортата още от май месец, а нещо се изгубиха. Винаги е пълно с изненади. Затова аз се смятам за късметлийка и за достатъчна опитна вече, за да напоравя нещата правилно.

- За първи път 200 м бяха толкова успешни за теб.
- Направих едно старо лично на финала, което е супер. Много съм щастлива, много съм доволна. Изхабих страшно много енергия от радост. Знаех, че първите три във финала на 200 м не са сигурни, както на 100 м. Но 21.63 сек – вече се приближава към мъжете. Трябваше ми национален рекорд, за да съм в медалите. Именно за това се радвам много. 22.41 сек си е супер резултат за финал. Паднах се и в най-бързата серия, и в най-бързия полуфинал. Не смятам, че ми е попречило това, но някоя стотничка може и да ми е коствало.

Цялото интервю - ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари
Betway