Волейболно дерби между две софийски училища (видео)

Волейбол
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 23/11/2015 12:30
Волейболно дерби между две софийски училища (видео)

Волейболът е спортът, който носи най-голяма радост на България в последните години. За две софийски училища той е много повече от игра за уплътняване на часовете по физическо възпитание.

 

За повечето софийски училища неделя е обикновен почивен ден. В Националната природо-математическа гимназия обаче тя е спортен празник, защото отново има мач на местния клуб Хектор в държавния шампионат по волейбол. Тимът играе в републиканските първенства вече 10 години.

 

Базата не е сред проблемите на днешният съперник - Звезди 94. Това е клубът на другото учебно заведение в София, което участва не само в училищните, но и в републиканските първенства – 81-во училище “Виктор Юго”.

 

Павлина и Марта са основни състезателки на Звезди 94 и Хектор. Макар че са 12-и клас, те намират времето да съчетават уроците с любимия спорт.

 

И двете момичета със сигурност притежават сърце за волейбола. Но това не им пречи да имат и планове, които не включват спорта.

 

В задочния спор между двете на терена в неделя спечели Павлина. Нейният отбор Звезди 94 надделя над домакините си от Хектор с 3:0 гейма.

 

От днес на дневен ред отново излизат учебните занятия. Но само до следващата неделя. Когато отново има волейболен празник.


Видео-репортажа по БНТ 2 виж ТУК.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway