Близо 200 деца спортуваха в Коледния турнир на Столична община

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 15/12/2015 15:30
Близо 200 деца спортуваха в Коледния турнир на Столична община

Столична община и фондацията  „София - Европейска столица на спорта 2018“ сътвориха истински празник за близо 200 деца.

 

Организаторите събраха млади спортисти между 8 и 16 години от над 15 училища в столицата. Както и от обединени клубове Локомотив, СК Славия и Ученическа спортна школа в Коледния спортен празник под надслов „Да подкрепим колективните спортове“ в зала „Триадица”.


Малчуганите се изявиха в няколко спорта – волейбол, баскетбол, хандбал, гимнастика и акробатика, като се изиграха няколко демонстративни мача, а малките грации и акробатки показаха атрактивни съчетания. Празникът продължи повече от 3 часа и завърши с любимата част за всички спортисти - награждаването.

 

Официални гости на събитието бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, шефът на федерацията по баскетбол Георги Глушков, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и др., които връчиха наградите на най-добрите отбори и спортисти.

 

Децата бяха зарадвани със спортни екипи, шапки и чантички за рамо с емблемата на фондация „София - Европейска столица на спорта“, а още преди празникът да започне всички участници получиха и тениски със същото лого.  


Пристигането на столичния градоначалник пък предизвика истинска истерия у присъстващите в залата, които веднага обградиха Фандъкова, за да се снимат с нея за спомен. Тя пък бе изключително впечатлена от демонстрациите, които успя да проследи.  


"Искам да поздравя всички вас, спортистите, и вашите треньори, за това, което правите. Тази седмица инициативата „София - Европейска столица на спорта“ обръща внимание на колективните спортове. Работата в екип е много важна и това показахте всички вие. Видях как се забавлявахте днес. Искам да ви пожелая весела Коледа и да продължавате да спортувате", заяви Йорданка Фандъкова.


Интервю на Viasport.bg със столичния кмет, ТУК.


Кои големи спортисти планират изграждане на обекти, ТУК.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари