Шампион от Супербоул на фестивала във Виена

Американски футбол
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 25/02/2011 21:06
Шампион от Супербоул на фестивала във Виена


Бившият играч по американски футбол на Грийн Бей - Дерик Мейес, ще бъде една от големите звезди по време на Младежкия световен спортен фестивал във Виена, съобщиха за Viasport.bg организаторите.
Той ще се проведе за 4-и път, от 23 до 26 юни в австрийската столица и Долна Австрия и ще е под патронажа на ЮНЕСКО.

Мейес печели Супербоул още при първия си сезон в състава на Грийн Бей, който триумфира с трофея и през тази година. Играе общо 6 сезона в Националната футболна лига на САЩ, а след края на кариерата си се занимава с телевизия като коментатор, продуцент и др.


Дерик Мейес като състезател по американски футбол (горе) и като телевизионер.

По време на фестивала Дерик Мейес ще придружава американската делегация на Back2Basics.
Американският футбол е само един от общо десетте спорта, които ще са представени на фестивала. Останалите са: баскетбол, боулинг, ракетлон, футбол, плуване, тенис на маса, тенис, волейбол и борба. За всеки спорт възрастовите групи са различни, като най-общо казано участниците ще са от 11 до 19 години.

Всеки български отбор – клубен или училищен, или индивидуален спортист, може да участва във фестивала, ако отговаря на горните ограничения.

Повече информация за турнира и записването може да получите на официалния уебсайт: http://www.world-sports-festival.com/information или да се свържете с представителя за България: Иван Кобуров на e-mail: i.koburov@world-sports-festival.com и на телефон: 0043/1/478809033, както и с посланика на фестивала за България Петър Арбов на е-mail: p.arbov@world-sports-festival.com


Коментари