Владо Николов зарадва малчуганите от училището си с тържество

Волейбол
Добави в Svejo
    Viasport 28/12/2015 17:25
Владо Николов зарадва малчуганите от училището си с тържество

Един от най-добрите ни волейболисти и спортист №3 на България за 2015 г. - Владимир Николов, сътвори истински празник за децата от волейболното му училище, което носи неговото име.

 

На 27 декември 2015 г. в зала “Христо Ботев” капитанът на националния отбор по волейбол представи резултатите от дейността на волейболното училище, в което за по-малко от 3 месеца на любимата му игра са се учили над 800 малчугани.

 

В плановете на Николов за развитието на школата са през 2016 г. тя да се присъедини към инициативата на "Нестле България" - „Живей Активно”, която в продължение на 11 поредни години популяризира активния начин на живот и балансираното хранене в цяла България. Като част от партньорството ВУ “Владо Николов” ще открие свои класове в 10 нови български града, сред които ще бъдат Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив и Русе.


„На 38 години аз се чувствам в перфектна форма. За мен спортът е не само професия, но и начин на живот и искам да възпитам и синовете си да мислят така. Независимо дали те ще продължат да се занимават с волейбол или ще изберат да поемат по друг път, за мен е важно да знам, че съм им създал цялостно отношение към движението и те ще спортуват винаги, когато имат възможност.

 

Именно затова вярвам, че инициативата „Живей Активно” е един от добрите примери за това как да направим спорта привлекателен за хора от всички възрасти и да ги мотивираме да гледат на движението като приятно и полезно занимание за цялото семейство. За това през 2016 г. заедно ще се целим да запалим все повече хора по спорта и да мотивираме родителите да водят децата си в залата”, заяви капитанът на националния отбор.

 

По време на празника пък десетките малчугани, изпълнили зала „Христо Ботев” имаха възможността да тренират под ръководството на своя идол Владо Николов и в компанията на неговите синове Александър и Симеон, които често влизаха в ролята на помощник-треньори на своя баща.

 

В края на Коледния празник, Владо Николов благодари на всички партньори, ученици и родители, които са повярвали в неговата кауза, и заедно с легендата на българския волейбол Любо Ганев връчи специални награди на всички от волейболното училище с пожелание за една активна и изпълнена с движение 2016 г.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway