Племенник на футболист сред олимпийците

Биатлон
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 03/02/2016 17:37
Племенник на футболист сред олимпийците

Кристиян Стоянов е роден в Берковица. 17-годишният биатлонист започва да се занимава с този спорт чак на 11 години, а едва преди 3 се захваща с тренировките по-сериозно. Кристиян обаче има късмета негов треньор да е една от най-добрите ни състезателки Павлина Филипова. Именно тя запалва Стоянов по биатлона и често се налага да убеждава родителите му, че той има талант за този спорт, тъй като те предпочитат той да заляга по-сериозно над учението. На младежката олимпиада в Лилехамер пък юношата ще участва в спринта на 7,5 км, в индивидуалната и в смесената щафети, а ако се класира, можем да го видим и в преследването на 10 км. Вижте какво сподели Стоянов пред Viasport.bg.

 

- Как се чувстваш няколко дни преди началото на олимпиадата в Лилехамер?

- Чувствам се добре. Вчера се прибрахме от световното първенство за юноши и девойки в Румъния. Там натрупахме още малко опит и самочувствие, след като видяхме, че конкуренцията не е толкова голяма. Надявам се на добри резултати на олимпиадата. Поне топ 30 в индивидуалната дисциплина на 7,5 км, която ми е любимата. За сега обаче гледам да не мисля много за състезанията, защото това води до допълнително напрежение, което мисля, че е излишно.

 

- На колко години беше, когато започна да тренираш биатлон?

- Започнах на 11 години, а сега съм на 17. Професионално обаче се занимавам с биатлон от 3 години. Много ми харесва този спорт и за в бъдеще смятам да продължа да се развивам тук.


- В кой клуб тренираш?

- В Ком (Берковица).


- Къде учиш и как се съвместяват тренировки и училище?

- Уча в гимназията в родния ми град Берковица. В английска паралелка съм. Много е трудно да съчетавам обучението си и спорта, но за сега се справям, защото съм на индивидуален план.


- Треньорката ти Павлина Филипова спомена, че има и друг спортист в семейството ти?

- Да, наистина. Вуйчо ми е бивш футболист - Валентин Найденов (играл за ЦСКА, Локомотив София, Литекс и др., бел. ред). Той беше много добър в неговата сфера, но досега никой от семейството ми не е бил скиор или биатлонист.

 

Подробности за екипите на нашите, ЧЕТЕТЕ ТУК.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway