Наша фигуристка поведе на турнира в София

Фигурно пързаляне
Добави в Svejo
    Viasport 11/02/2016 19:00
Наша фигуристка поведе на турнира в София

Талантливата Александра Фейгин поведе убедително след кратката програма при момичетата на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи".

 

Надпреварата се провежда в Зимния дворец в София, а организатор на надпреварата, която е за мъже, жени, юноши и деца, е кънки-клуб Денкова-Стависки.

 

Българката, която се състезава за клуба-организатор, получи за своето изпълнение в краткия танц оценка от 43.83 точки. Далеч зад нея останаха втората Елизавета Минченко (Латвия) с 36.22 точки и третата - Марта Селароли (Италия) с 34.59 точки.

 

Останалите ни представителки при девойките - Елиза Панчева, Пресияна Димитрова, Йоанна Матева и Светослава Рядкова, са съответно 4-а, 6-а, 14-а и 19-а. В тази категория се пуснаха 23 момичета.

 

Класирането при юношите също бе оглавено от българин - Васил Димитров. Той получи за съчетанието си оценка от 41.87 точки.

 

Състезанието е част от календара на Международния кънки съюз (ISU) и на него ще се набират точни за участие на световното юношеско първенство и за шампионата за мъже и жени през март.

 

Този турнир е част от веригата Европейски критериум и е Европейска купа за деца и юноши.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари